Viktig match för Bröndby hemma mot pigga nykomlingen Silkeborg.

SUPERLIGAN
6. Silkeborg 7 2 4 17:6 10
8. Bröndby 7 1 4 2 10:11 7

Bröndby hemma
3 1 1 1 3:2 4

Formen
F, F, O, F, V

Senaste match
Bröndby - Midtjylland 2-0

Silkeborg borta
3 0 2 1 1:4 2

Formen
V, O, F, V, V

Senaste matcher
Silkeborg - Randers 2-1
Skive - Silkeborg 1-3 (cupen)

Preliminära elvor (Tipsbladet)

Brøndby IF (3-5-2): Hermansen - Rosted, Maxsø, Tshiembe - Bruus, Frendrup, Radosevic, Greve, Mensah - Uhre, Hedlund

Saknar:
Osäkra: Henrik Heggheim, Marko Divkovic, Rasmus Wikström, Blas Riveros, Peter Bjur

Silkeborg IF (4-3-3): Larsen - Carstensen, Salquist, Calisir, Sonne - Thordarson, Brink, Klynge - Jørgensen, Helenius, Vallys

Saknar: Alexander Lind
Osäkra: Robert Gojani, Gustav Dahl ,Mads Kaalund

Regerande danska mästaren Bröndby har fått en tuff start på den nya säsongen. En seger på sju matcher var så klart inte vad klubben hade planerat för. Men det är väl så att Europaspelet kostat energi och så även en del skadeproblem och sena värvningar som ännu inte spelats in ordentligt.
Därför kom segern mot toppklubben FC Midtjylland senast precis i rätt läge inför landslagsuppehållet. 2-0 blev det efter mål av Ben Slimane och Uhre. Framförallt en skönt hållen nolla mot ett väldigt starkt motstånd.
Nu väntar en viktig match för att bygga vidare på segern sist och förhoppningsvis knappa in på några andra topplag. För det behöver Bröndby efter den här svaga starten.
Nykomlingen Silkeborg har börjat över förväntan och stått för ett stort mod i sitt spel. Man försöker verkligen lira boll och har gjort det bra. Helenius på topp är en erfaren goal getter som höjer lagets nivå.
Innan uppehållet slog Silkeborg Randers med 2-1 i en underhållande match och tog sig planenligt vidare i cupen mot Skive.
Däremot har bortaspelet varit något annat för Silkeborg. Där står laget på noll segrar av tre möjliga och bara ett mål framåt.
Bröndby bör gå ut som hungriga vargar här och sätta hög press inför hemmapubliken på Bröndby Stadion. Då tror jag att det går som det brukar gå mellan dessa två lag. Bröndby har faktiskt tio raka mot Silkeborg och det här kan bli den elfte.

SPELTIPS
Jag spelar Bröndby att vinna till 1.74 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip