Fredagskvällen ger oss matcher från Irland och detta i Premier Division där topplaget Dundalk är i farten genom att ställas mot Shelbourne på bortagräs. Min idé är att gästerna är det bättre laget, vilket också blir fredagens lir från min sida!

Shelbourne är i detta nu placerade på en sjundeplats i tabellen och på poängkontot finns 24 poäng på 19 ligamatcher. Målskillnaden landar på 17-24, så det är ett hemmalag som inte har tagit för vana att leverera mål framåt precis. Som hemmalag har de tre vinster på nio försök hittills och lägg därtill att de förlorat fem, vilket innebär en oavgjord historia. Målskillnaden som enbart hemmalag är 8-15 på nio matcher alltså.

Dundalk gästar som tabelltvåa och just nu har bortalaget för dagen fem poäng att ta ikapp på Shamrock Rovers som toppar ligan. Dundalk har dock en match mindre spelad, så sköter de sig med start här mot Shelbourne på bortagräs så är det bara två poäng upp till serieledning. Senast gästerna var i farten så tog de full pott mot just Shamrock Rovers som de hade på besök på hemmaplan och det var en mycket viktig trepoängare.

Fixar Dundalk en andra raka?
Ja, jag tror det!

SPELTIPS
Dundalk (draw no bet) eller Dundalk +0 (asian) finns till 1.77 hos bet365 .
Det hugger jag på.

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip