Skellefteå kan på måndagskvällen säkra SM-guldet genom att besegra Rögle på hemmaplan. Känslan på förhand är att Skellefteå varit det bättre laget om man sammanfattar allting och min tanke är också att man avgör i den femte finalmatchen. Jag tror också på lite "proppen ur" och väljer denna gång ett målspel.

Skellefteå åkte ner till Ängelholm och nöp både en och två matcher efter två stabila insatser. Det är klart att man haft studsarna på rätt sida och allt det där, men på något sätt så förtjänar också ett bra lag en viss tur. Man har spelat otroligt stabilt defensivt och såklart så bäddar det för chanser framåt tillslut. Lite som jag var inne på senast så känns Skellefteå inte "färdiga". Man har en otroligt bred och spetsig anfallssida och det tycker jag varit avgörande i denna serie såhär långt. Även om det inte varit målfester så har det offensiva spelet vunnits av Skellefteå. Andreas Johnson spelade en avgörande roll senast med en assistpoäng och det avgörande målet i sudden. Han är en av många som kan agera hjälte på måndagskvällen.

Rögles trubbiga offensiv fortsätter

Inför förra matchen så skrev jag lite om Rögle form som har en nedåtgående kurva. Den är inte heller nu påväg åt rätt hål. Man är ett lag som varit väldigt beroende av sina stjärnspelare och när dem inte fungerar lika bra som dem gjorde i kvarten samt semin, så är det klart att resultaten också inte blir lika bra. På något sätt så orkar inte Rögle spela med samma fysik som man gjorde mot Färjestad och Växjö och kanske är man omedvetet lite slitna. Dessutom är Skellefteå ett lag som spelar en snabb ishockey och det kanske märks lite extra när inte Rögle har den där gnistan som man tidigare haft. All heder till Rögles avslut på den här säsongen, men jag tror det här blir säsongens sista match i SHL.

Skellefteå har spelat stabilt defensivt och jag tror man nyper den här matchen. Det har dock varit jämna matcher hittills, men jag tror att Skellefteå vinner och man gör det genom att göra minst tre mål. Raka ettan kan funka, men garderar mig med över 2.5 mål inklusive övertid till oddset 1.91 hos ComeOn .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip