Speltips: Över 2.5 mål till 1.85 hos Pinnacle

______________________________________

Nu blir det tryck igen på Grimsta när Blåvitts supportrar inte upplyst någon bojkott utan här väntas det bra stöttning vilket i sin tur IFK Göteborgs spelare kommer att behöva. BP är inte längre någon slagpåse och ett lag man bara ska slå utan de har spelat en bra fotboll under inledningen på säsongen och haft jämna prestationer i varje match. En match som egentligen kan sluta hur som helst, eller?


BP
Senaste match: BP - Sirius 1-1
xG: 1.51 - 1.46 (ws)
Skott/skott på mål: 8/3 - 17/6
Possession(%): 40 - 60
Hörnor: 5 - 11
En match där BP inte kommer upp i sin nivå mot ett starkt Sirius, först halvlek kändes det som gästerna hade mer kontroll utan att skapa speciellt mycket. I andra halvlek skulle Vasic sätta det viktiga ledningsmålet, men bara minuter efteråt drog Björkander på sig sitt andra gula kort och BP fick inrikta sig på överlevnad resten av halvleken. Det gick inge vidare till en början då det direkt blev en kvittering men däremot klarade man att stå emot Sirius forcering och fick ändå med sig en poäng.


IFK Göteborg
Senaste match: IFK Göteborg - BK Häcken 0 - 1
xG: 0.81 - 2.5
Skott/skott på mål: 12/4 - 14/6
Possession(%): 49 - 51
Hörnor: 6-7
Det fortsätter att gå motigt för Blåvitt som inte får med sig någonting just nu. Det kändes som Blåvitt ändå hade kontroll om matchen även om Häcken alltid är farliga i sina omställningar, men överlag var det en svag elva som Häcken ställde upp med och kändes som tydlig fördel Blåvitt. Ett psykologiskt tungt mål strax före halvtidsvisslan gjorde att luften gick lite ur Blåvitt och man lyckades heller inte forcera sig till någon kvittering.

Återigen öppna spjäll när BP spelar

BP har hittat sin striker i Vasic medan Blåvitt fortsätter att leta efter sin “nia”, Laurs Skjellerup stod inte direkt för någon glänsande prestation och till denna match är även Arbnor Mucolli avstängd. Det finns dock flertalet skickliga spelare offensivt som Paolos Abraham, Oscar Pettersson och Gustaf Norlin som alla fick börja på bänken senast. Spelare som bidrar med mycket rörelse och som har mycket poäng i sig. Någonstans får man bestämma sig för sin trio och förhålla sig till den, det blir ingen tydlighet i kombinationerna och rörelsemönstret med olika spelartyper varje match. Tror däremot att Blåvitts spel passar bra emot BP som ändå vågar vara väldigt offensiva i sitt spel och snabbt vill ställa om, fyller på med mycket spelare i offensiven och blir mycket sårbara i omställningar. Medan BP kommer till oerhört mycket avslut och på konstgräset kan det nog bli roligt mot Blåvitts lite långsammare backlinje som fick starta senast i Carlén och Gustav Svensson som kommer få det tuffare på Grimsta. Tycker det finns stor potential för en målkavalkad här och en liknande matchbild som BP haft mot både Häcken och AIK.



Speltips: Över 2.5 mål till 1.85 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip