Speltips: Athletic Bilbao +1 @ 1,93 - X3000 -

Toppmöte mellan två Champions League-placerade lag i La Liga.

Real Madrid har skakat av sig Girona i kampen om guldet och är hela tio poäng före katalanerna. Nu är det istället ett annat mer välbekant gäng från Katalonien som är största hotet då Barcelona är åtta poäng bakom. Ändå stor fördel Real som normalt inte bör kunna tappa hela försprånget. Har till och med råd med ett par kryss och en förlust och ändå ta hem bucklan.

Efter 1-0 mot Leipzig i Tyskland så blev det 1-1 hemma och det räckte för avancemang till kvartsfinal i Champions League där man nu ställs mot Manchester City. Första matchen på Santiago Bernabéu 9/4 så inget som stör uppladdningen till matchen mot Athletic. Två kryssmatcher och en knapp vinst mellan matcherna mot Leipzig men när man väl slagit ut tyskarna så kändes det som att spelarna kunde andas ut och att anspänningen släppte. 4-0 hemma mot Celta följdes upp med 4-2 borta mot Osasuna. Ok att man fick två självmål av Celta men 2,99 xG och 2,70 xG är svårt att skoja bort. Bör inte gå lika lätt mot ett bättre motstånd som Bilbao men när spelare som Rodygo, Jude Bellingham och Vinicius Junior är på lekhumör så är Real svårstoppade.

Tyvärr ingen Vinicius Junior denna gång då brassen är avstängd efter fem gula kort. Joselu så klart en god ersättare även om det är två skilda spelartyper. Kan också bli nyblivne marockanske landslagsmannen Brahim Diaz som startar bredvid Rodrygo, men det vet bara tränare Carlo Ancelotti i skrivande stund.

Federico Valverde, Jude Bellingham och Eduardo Camavinga osäkra till spel men det verkar som att i alla fall Valverde och Bellingham ska kunna medverka. Eder Militao och Dani Ceballos åter i träning efter skador men ej klart om de hinner komma i matchform till denna kamp. Målis Thibaut Courtois och backen David Alaba borta med knäskador och tveksamt om det blir nåt mer spel den här säsongen för dem.

Bilbao bättre än bolagen tror?

Athletic Bilbao är topp 3 gällande hemmaspel i La Liga men på bortaplan har det blivit 5-5-4 på 14 matcher. Formen inget större fel på då man bara har en förlust på de åtta senaste i ligan. Den kom i matchen mot Betis där domaren visade ut Nico Williams innan pausvilan. Har efter den matchen slagit ut Atletico Madrid ur cupen, kryssat mot Barcelona och vunnit mot Las Palmas och Alaves. Hållit nollan i samtliga dessa matcher, Starkt!

Om Real har en tuff Champions League match på schemat efter denna match så har Atlethic en minst lika delikat uppgift att se fram mot. Ska nämligen lira final i Copa del Rey kommande lördag (6/4) mot Mallorca på Estadio de La Cartuja i Sevilla. En gyllene chans att öka på skörden i prisskåpet.

När det gäller kampen om Champions League plats så spelas det en nyckelmatch 27/4 då Athletic reser till Metropolitano Stadium för match mot tabellfemman Atletico som bara är en pinne bakom i nuläget.

En hel del i truppen som spelade landslagsfotboll under ligauppehållet och ett par som inte kom med i spanska truppen fick en ny chans då Baskien spelade mot Uruguay. Dock lite märkligt att duktige anfallaren Gorka Guruzeta varken fanns med i Spanien eller Baskiens trupp. Visar här att han borde varit med? 2,30 ( X3000 ) att han träffar mål en gång under matchen och runt 5 gånger degen på att han gör mål känns kul som TV-peng.

Här lär Guruzeta starta och flankeras av bröderna Nico & Inaki Williams med Oihan Sancet bakom sig.

Försvararen Yuri Berchiche skadad och sedan har man sena tester på Inigo Ruiz de Galarreta och Ander Herrera. Backen Aitor Paredes var avstängd senast men nu åter. Så tycker truppläget ser helt okej ut för gästerna.

Lagen har viktiga matcher att se fram mot och formen finns i både Real och Athletic. Visst kan vi i viss mån köpa att Real ska vara favoriter men till 1,50 i odds, nja. Bilbao är ett betydligt bättre lag än Celta och Osasuna och ska kunna stå upp bra trots bortaplan. Inget av lagen vill så klart komma till nästa match med en förlust i baken. Raka krysset lockar men huvudspelet får bli +1 på bortalaget.

Spelet sitter om Bilbao vinner eller spelar oavgjort. Pengarna tillbaka om Bilbao förlorar med ett mål, men blir förlusten större så tar bolaget hela insatsen.
This is the stats tab
This is the post tip