Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,52 - Coolbet -

Fredagsunderhållningen hämtas från lilla Stade Louis II där tabelltrean Monaco gästas av serieledande Paris Saint-Germain.

Monaco är ett lag som både gör och släpper in mål. För att vara ett topplag så är 34 insläppta mål i klass med lagen på den nedre halvan. Tex har jumbon Clermont bara släppt in en balja mer än casinolaget. Tur då att det även framåt ramlar in mål i parti och minut. 44 strutar på 23 matcher är det bara ett lag i serien som kan slå och det är givetvis PSG. Hemmaformen för Monaco är näst intill iskall. En poäng på de fyra senaste och den kom mot nedflyttningshotade Le Havre. På bortaplan en annan värld för Monaco som har fyra segrar och ett kryss på de fem senaste. Kanske trivs laget bättre när det är folk på läktarna. Bara varit runt 4000 - 5000 åskådare i flera av hemmamatcherna och det är ju typ vad Kalmar har på sina matcher på Guldfågeln i Allsvenskan.

0-1 förlusten mot Lyon två dagar efter Lucia var senast Monaco lirade en match där endast ett av lagen nätade. Efter den kampen 10 raka matcher där båda lagen gjort mål och då har man mött allt i från Marseille till Nice via Rouen i cupen. Senast mot Lens blev det 3-2 vinst efter att Liverpooljapanen Takumi Minamino avgjort på stopptid. Radoslaw Majecki fick göra ligasäsongsdebut mellan stolparna efter bra insatser i cupen och vi får se här om tränare Adolf Hutter fortsätter med polacken i mål eller om ordinarie keepern Philipp Kohn återtar vantarna.

Skador på brassebackarna Caio Henrique & Vanderson Campos och afrikanska trion Ismail Jacobs (Senegal), Mohamed Camara (Mali) och Krepin Diatta (Senegal). Får även klara sig utan en av mittfältsnycklarna då Denis Zakaria är avstängd.

Bra kraft framåt med anfallare som Folarin Balogun, Takumi Minamino och Wissam Ben Yedder. Så det lär bli som vanligt för Monaco, fullt ös framåt och öppna spjäll bakåt.

Båda lagen starka offensivt!

PSG stormar fram mot ännu ett ligaguld och har 11 poäng till godo på sensationsgänget Brest som är tvåa. Siffrorna 16-6-1 visar att Luis Enriques lag är för bra för Ligue 1. Är väl bara Marseille och i viss mån Lille som skulle kunna utmana, men dessa lag har till skillnad från PSG varit kassa på bortaplan. 8-3-0 är huvudstadsgrabbarnas bortafacit så här långt. Det som kan störa lite här är att det kommande vecka, redan på tisdag, är dags för returmatch i Champions League borta mot Real Sociedad. Har dock en 2-0 ledning att gå på från hemmamatchen så ingen fara resultatmässigt men alltid lite snurr i skallarna när Europaspel väntar runt hörnet.

Precis som för Monaco är det rätt ofta som båda lagen gör mål när PSG lirar. Sex av de åtta senaste har båda lagen gjort mål i Paris matcher. Höll nollan mot Sociedad (Champions League) och Nantes (Ligue 1) nyligen men senast blev det 1-1 hemma mot Rennes. Blev rätt stökigt på slutet och i 90+7 trillade inhopparen Goncalo Ramos till sig en straff som han själv satte i nät. Inga offensiva skador i truppen gör nog ändå att Ramos får inleda på bänken här. Ousmane Dembele och Kylian Mbappe rätt givna i vår bok så då är det Randal Kolo Muani, Bradley Barcola och Marco Asensio som tillsammans med Ramos fightas om sista anfallsplatsen.

Hur ser det då ut bakåt? Layvin Kurzawa, Milan Skriniar, Presnel Kimpembe och Marquinhos ser tillsammans med reservkeepern Sergio Rico ut att missa matchen pga skador. Nuno Mendes var åter senast och fick ett inhopp på 20 minuter.

Så även hos PSG är det stark offensiv och lite avbräck defensivt. Detta bör borga för mål i båda lagens målburar. Kanske inte blir någon målkavalkad men 1-1, eller 2-1 åt något håll är det vi ser framför oss.

Spelet sitter om båda lagen gör mål under matchen.
This is the stats tab
This is the post tip