Nu är vi inne i sluttampen av mexikanska Clausuran. Två matcher spelas inatt och det är i det såkallade Reclasificacion, dvs där man gör upp om dem sista playoffplatserna.

I den "tidiga" matchen, som förvisso spelas 03 svensk tid, ställs Necaxa mot Queretaro. Två lag som i min "powerranking" ligger väldigt långt ner i tabellen och som lär ryka direkt i kvalet.

Bortalaget Queretaro har mindre spetskavlitéer, men är som ett kollektivt aningen stabilare. De har varit bättre på bortaplan där de skamlöst kunnat försvara i 90 minuter och på så sätt fått ut det bästa ur truppen. Queretaro tillhör dem målsnålare lagen i ligan och brukar åtminstone försöka få till tillknäppta matchbilder.

Necaxa är ett svajjigare lag, men som gjort det bättre tack vare bättre spets. Anfallaren Cambindo slutade på delad skytteligaledning och har varit oerhört nyttig för Necaxa.

Jag tycker att Necaxa har större vinnarkvaitéer och har visat prov på att vara starkare mentalt än sina motståndare. Men med mycket på spel och ett enkelmöte så blir jag inte förvånad om även de lägger i bromsen en aning för att locka fram Queretaro.

Lagen i sin helhet skapar inte heller tillräckligt för att det ska bli ett målkalas och jag går på ett underspel här. Visserligen smäller det in mål i massor i Liga MX, även när det inte bjuds på många chanser, men då detta är skarpast möjliga läge så är det den vägen jag väljer här. Underspelet är taget till 1.95 hos bet365 .

Slitet hemmalag

I den andra matchen ställs Pachuca mot Pumas. Här snackar vi faktiskt klasskillnad mellan denna matchup och den ovan nämnda.

Pachuca har gjort en fin säsong och tagit sig hela vägen till Champions Cup finalen efter att ha slagit ut storfavoriten Club America. Allt gott? Njae!

Pachuca har inför den här matchen endast fått två dagars vila. Inhumant med tanke på att det är sent på Clausura-säsongen, men vad ska man göra!

Detta är inte optimalt för Pachuca vars spel karakteriseras av ett högt presspel och snabba kontringar. Är det några lag som lider av tight matchande så vill jag påstå att Pachuca är ett av dessa.

Motståndet står UNAM Pumas för. Pumas har svajjat en del under säsongen och visat att de är ruggigt vassa när de är bra, men också rätt ihåliga när de är dåliga. Pumas spelar också i ett högt tempo och jag tror att tränaren vill unyttja motståndarnas trötta ben.

Oddsen sitter helt okej sett till förutsättningarna. En vanlig dag hade jag backat Pachuca till nuvarande odds, men då de spelade för bara två dagar sedan får man tänka om.

Istället väljer jag att gå på ett överspel. Pachuca lär fuska i försvarsspelet och kommer att ha svårt att hänga med när Pumas växlar upp. Samtidigt är Pumas avsevärt mycket sämre på bortaplan och jag ger ändå Pachuca goda chanser till att måla på dem.

Över 2.75 spelas här till 1.90, även det hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip