Speltips: Lille (draw no bet) @ 1,62 - Expekt -

Hård kamp i Frankrike om Europaplatserna och både Lille och Marseille är med i kampen om att nå utanför Trikolorens rike kommande säsong.

Lille på fjärde plats med 46 poäng och har både trean Monaco och tvåan Brest inom fyra poängs marginal. Är seriens bästa hemmalag och har tagit hela 30 poäng på de 13 kamperna som spelats på Stade Pierre-Mauroy. Enda förlust kom i slutet av Augusti mot Reims. Var även nära att kamma noll mot PSG men kvitterade den gången på stopptid och även mot Rennes så hämtade man upp ett 0-2 underläge till kryss sent.

Efter den här matchen väntar dubbelmöte i Europa Conference League mot Aston Villa. Franska fotbollsförbundet dock schyssta med spelschemat, då det är en cirka en veckas vila till första mötet, så man i lugn och ro kan ladda om inför Europaäventyret.

Lagets skyttekung är kanadensaren Jonathan David som gjort 15 av lagets 39 mål. Senast i 2-1 segern mot Lens var det Kosovos landslagsanfallare Edon Zhegrova som klev fram och avgjorde med två baljor. Bakom dessa två är det få som levererar så det vill till att David & Zhegrova håller sig på benen och inte går sönder. Nye anfallaren från Vålerenga, Andrej Ilic hann bara med 8 minuter innan han blev skadad. Även Boavista-förvärvet Tiago Morais är borta pga skada och Ivan Cavaleiro är nyligen åter efter skada så tränare Paulo Fonseca har inte haft mycket att labba med framåt under säsongen.

Backarna Rafael Fernandes och Samuel Umtiti saknas pga skador och det är även risk att mittfältarna Adam Ounas och Angel Gomes tvingas se på från läktaren då de har skadekänningar och troligen inte riskeras med tanke på kommande matcherna mot Villa.

LIlle bra hemma, Marseille svaga borta

Tabellsjuan Marseille ett av tre lag på 39 poäng som jagar Europaplatser. Förlorat tre matcher i rad men det är inte fullt så illa som det låter. 1-3 i baken räckte ändå för att ta sig vidare i Europa League mot Villarreal då man hade 4-0 från hemmamötet. 0-2 borta mot Rennes, som är ett bra hemmalag och senast 0-2 hemma mot serieledande PSG. Borde dock ha utnyttjat att ha en man mer på planen en timme bättre och tränare Jean-Louis Gasset vill nog ha ett positivt besked från laget här inför Europa League kvartsfinal matcherna mot Benfica 11/4 och 18/4.

Om det är Jonathan David som är den bärande pjäsen framåt för Lille så heter motsvarigheten i Marseille Pierre-Emerick Aubameyang. Efter tretton säsonger i lag som Dortmund, Arsenal, Barcelona och Chelsea är Gabonkillen tillbaka i Ligue 1 där han fick sitt genombrott i Saint-Etienne. Kanske hade valt det gröna laget om de befunnit sig i Ligue 1 men nu blev det Marseille och inte Ligue 2 för så pass slut är inte Aubameyang att han bara platsar i andraligan. Trots 34 år så håller han fortfarande bra målsnitt och har den här säsongen gjort 23 mål på 40 matcher för Olympique. Senegal-duon Ismaila Sarr och Iliman Ndiaye har tre ligamål var men Sarr skadad så Luis Henrique förväntas ta plats i tremannaanfallet.

Jonathan Clauss, Valentin Rongier, Chancel Mbemba, Bamo Meita, Amir Murillo och Jean Onana ser inte heller ut att komma till spel här pga skador.

Svårt att se Marseille vinna matchen då det endast blivit två bortasegrar på hela säsongen. Lille med nio vinster på tretton hemmamatcher ska gälla som favoriter. Vi säkrar upp med pengarna tillbaka om det blir oavgjort i matchen.

Spelet sitter om Lille vinner, blir det oavgjort får vi insatsen tillbaka men om Marseille vinner så förloras slantarna.
This is the stats tab
This is the post tip