Freiburg:

Genomgår en tuffare period i ligaspelet där man är utan seger i fem raka matcher, sedan 3-2-segern hemma mot Hoffenheim i mitten av januari, vilket gjort att Freiburg trillat ner till en niondeplats i Bundesligatabellen. Parallellt har dock Christian Streichs lag även brottat sig vidare i Europa League, där Lens besegrades med 3-2 i returmötet förra veckan och där West Ham nu väntar i nästa omgång.

Freiburg brukar bjuda på målglada matcher och sju av lagets åtta senaste matcher har gått över 2.5-målslinan. Matthias Ginter återvände från skada förra veckan, vilket är en rejäl boost för Streich. Lukas Kubler gick dock sönder och missar fredagens match, precis som Philipp Lienhart och Daniel-Kofi Kyereh.

Bayern München:

Kort efter att Bayern meddelade att klubben och Thomas Tuchel kommer gå skilda vägar i sommar, efter vad som varit en tung säsong, så bröt Bayern till slut den tre matcher långa förlustsviten – vilket är chockerande länge för en klubb av Bayerns dignitet – när man till slut lyckades besegra RB Leipzig med 2-1, efter ett sent avgörande från Harry Kane som gjorde Bayerns båda mål och nu är uppe i 27 baljor på 23 ligamatcher.

Tabelläget är alltjämt tufft, med åtta poäng upp till suveräna serieledaren Bayer Leverkusen, men skademässigt börjar det lätta för Tuchel. Leroy Sané närmar sig comeback och kommer genomföra ett sent test för att avgöra hans medverkan. Alphonso Davies är tillbaka i truppen och Serge Gnabry närmar sig också återkomst, även om den här matchen kommer lite för tidigt. Kingsley Coman, Noussair Mazraoui och Saha Boey är skadade och Matthijs de Ligt avstängd.

Bayern spelar returen mot Lazio i Champions League-på tisdag, men med tanke på att den här matchen spelas redan på fredagskvällen – och med tanke på att Bayern lär behöva gå rent, mer eller mindre, för att komma i kapp Leverkusen – tror jag Tuchel mönstrar starkast möjliga lag.

Bayern mot ny seger mot formsvaga Freiburg

Tuchel lär vara ytterst angelägen om att fortsätta finna form (inför våren och inför CL-returen mot Lazio) efter 2-1-segern mot RB Leipzig här och ett formsvagt Freiburg kan visa sig en lämplig motståndare. Freiburg har som sagt gått över 2.5-målslinan i 7 av 8 senaste och Bayern, vars defensiv inte alls övertygar, har gått över samma lina i fem raka matcher – och Bayern har inte hållit nollan på sex matcher. Bayern & Över 2.5 mål finns till 2,02 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip