Bayern München:

Det är som bekant lite hela havet stormar över FC Hollywood den här säsongen, där ligatiteln så gott som glidit Bayern ur händerna för första gången på ett drygt årtionde när Bayer Leverkusen sprungit ifrån till en tiopoängsledning med tio omgångar kvar att spela och det är redan aviserat att Thomas Tuchel (som bröt tån i inför-snacket till Lazio) och klubben går skilda vägar vid säsongens slut.

Tuchel beskrev insatsen i 2-2-matchen borta mot Freiburg förra helgen som ”harakiri”, sett till hur Freiburg tilläts ställa om, men veckans 3-0-seger mot Lazio – som säkrade avancemang till kvartsfinal – var både betydligt bättre och mer kontrollerad. Harry Kane stal rubrikerna med två nya mål – 33 på 33 matcher – men Thomas Müller stack ut för mig. Veteranen gjorde ett mål och var viktig med sitt kloka rörelsemönster, som han fick ut betydligt mer av i ett bättre organiserat Bayern som kontrollerade matchbilden mot ett lågt försvarande Lazio.

Även unge Aleksandar Pavlovic imponerade på det centrala mittfältet, men han är avstängd här och då lär Joshua Kimmich troligtvis ta klivet upp bredvid Leon Goretzka. Skadeläget börjar lätta när Kingsley Coman, Noussair Mazraoui och Bouna Sarr steppat upp sin rehabilitering, även om de blir borta ett tag till.

Mainz 05:

Mainz har fått ett litet uppsving under dansken Bo Henriksen och har stått för ett par fullt dugliga insatser på sistone när man följt upp 1-0-segern mot Augsburg med en uddamålsförlust mot Bayer Leverkusen och ett kryss mot Borussia Mönchengladbach. Mainz är dock fortfarande kvar som nästjumbo i tabellen, en poäng efter FC Köln på kvalplats, och med hela nio poäng upp till Bochum på säker mark.

Så Mainz går en utmanande vår till mötes, minst sagt. Dominik Kohr är avstängd här, efter att ha blivit utvisad senast mot Gladbach. Dessutom är både Jessic Ngankam och Leandro Barreiro också avstängda. På frånvarolistan i övrigt finns Nelson Weiper, Stefan Bell och Andreas Hanche-Olsen.

Ger Laziomatchen ett lyft för Bayern?

Bayern brukar trivas bra mot Mainz, som man besegrat i de sex senaste bortamatcherna och även om läget i titelstriden ser hopplöst ut kan man aldrig fullt ut räkna bort Bayern. Insatsen mot Lazio var ett fall framåt och kan ge vind i seglen. Mainz har fått ett litet uppsving men befinner sig i ett prekärt läge och lagets bortaspel har varit miserabelt. För att hitta senaste bortasegern behöver vi gå nästan ett år tillbaka i tiden, till april 2023. Sedan dess har Mainz gått 16 raka Bundesligamatcher utan seger. Även om Bayern omgärdas av frågetecken ska Tuchels gäng ha goda chanser till tre pinnar här. Bayern HT/FT finns till 1,71 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip