Speltips: Oddevold vinner matchen till 2.12 hos Coolbet

_______________________________

Valborg ska firas på Borås Arena. Tyvärr, blir det så att ännu en match i de svenska serierna tvingas flyttas till Borås Arena där det känns som nästan halva fotbollssverige varit i inledningen på året. Trots ingen spelklar hemmaarena har ändå säsongen börjat lovande för Skövde AIK som ändå lyckats få ihop sju poäng på de fyra inledande matcherna, vilket är starkt i en sådan serie som Superettan när de också tippades som en klar nedflyttningskandidat hos de flesta intressenter tidigt på året. För nykomlingarna Oddevold har man fortsatt bygga på den succésäsongen i Ettan och lyckats behålla truppen i stora drag, de är således ett samspelt lag som ändå haft en bra nivå i sig under de fyra omgångarna och som också står noterat för sju poäng. Målskytten Assad Al Hamlawi som vi sett i flertal klubbar i Superettan har tagit en startplats och börjat säsongen starkt med två mål + en assist.


Skövde AIK
Senaste match: Skövde AIK - Trelleborgs FF 1-0
xG: 2.24 - 1.16 (ws)
Skott/skott på mål: 9/4 - 18/4
Possession(%): 44 - 56
Hörnor: 2 - 5
Tränare “Tufa” passar bra in i Skövde med sitt mer direkta ledarskap som ställer höga krav på spelarna och lyckats behålla identiteten man byggde upp under Linderoth med den stora arbetsinsatsen och en uppoffrande defensiv. Mot Trelleborg inledde man första halvlek starkt med kontroll på matchen även om farligheterna saknades, de fick dock med sig en straff efter en fast situation som Sargon Abraham tog tillvara på till 1-0 som sedan blev slutresultatet efter att man stängt igen matchen efter det. Trelleborg skapade en hel del chanser men kändes överlag uddlösa mot Skövdes samlade försvar.


Oddevold
Senaste match: Oddevold - Gefle 2 - 1
xG: 1.9 - 0.35
Skott/skott på mål: 11/4 - 8/3
Possession(%): 55 - 45
Hörnor: 3 - 3
Hemmaborgen Rimnersvallen fortsätter att vara en motståndares mardröm. Oddevold spelar alltid en härlig fotboll och i nästan varje anfall är laget 4-5 spelare in i straffområdet och fyller på. Rätt intressant att se laget spela när de fyller varenda “ficka” med en spelare och kommer ofta rättvänt. I matchen kändes det som hemmalaget hade kontroll även om det skulle dröja in till slutet innan segermålet kom till 2-1.

______________________________

Skövdes trupp mot Oddevold
Marcus Fröjd, Adrian Zendejas, Gustav Broman, Filip Drinic, Elias Lindell, Marcus Mikhail, Filip Schyberg, Armend Suljev, Samuel Sörman, Edvin Tellgren, Elmar Abraham, Sargon Abraham, Mamadou Diagne, Fritiof Hellichius, Stefan Ljubicic, Emil Skillermo, Liam Samuelsson, Adrian Zendelovski.

Oddevolds trupp mot Skövde: Armin Ibrahimovic, Alexander Jojo, Anton Snibb, Filip Karlin, Oscar Iglicar, Linus Tornblad, Liridon Kalludra, Hugo Tilly, Daniel Krezic, Assad Al Hamlawi, Noa Bernhardtz, Olle Kjellman Olblad, Gustav Forssell, Adam Engelbrektsson, Alexander Almqvist, Viktor Krüger, Gabriel Sandberg, Oscar Ekman.

Oddevold är ett bättre fotbollslag och visar kvaliteten på Borås Arena

Viktig match på förhand sett till att vinnaren kan ta sig till andra plats i Superettan och summera de fem första matcherna i en succé. Vilket kanske inget av lagen hade räknat med inför säsongen däremot så var det mer väntat att Oddevold skulle stå sig starkt även i Superettan med sin trupp, medan Skövde AIK blivit av med flertalet spelare som deras föregående tränare tagit med sig till Varberg, där i mitt tycke stor spets i Isak Vidjeskog och Isak Bjerkebo offensivt försvunnit. Därmed är det inte heller konstigt att maskineriet hackar något i offensiven för Skövde medan de får fortsätta lägga stor vikt vid defensiven för att ens få med sig poäng. För Oddevolds del har man en mer balanserad trupp och värvat sin ledarfigur i backlinjen i Victor Kruger som blev uppskattad i Gais när man tog steget upp. Medan man också fått igång en sådan som Al Hamlawi som varit ojämn i sina prestationer under tidigare säsonger och härvade i ett bottenlag i Ettan under föregående säsong. Hur som helst finns även sparkapital och mål i Linus Törnblad och Hugo Tilly, där sen senare imponerade i Ettan när laget tog steget upp. På det stora hela så har Oddevold kommit mycket längre fram i sitt spel och det har man också visat i sina prestationer under inledningen av säsongen där de presterat i varje match och där de också oddsmässigt börjat respekteras mer av marknaden. Skövde är fortsatt luriga och tunga att möta där man också slog Oddevold på försäsongen, tycker däremot att Oddevold bör kunna spela runt ett Skövde och kontrollera matchen bra på en neutral plan som Borås Arena och det känns som Skövde mer kommer att försöka försvara egen box och kan inte direkt hota gästerna speciellt mycket i offensiven. Förväntar mig en jämn match men där Oddevold tillslut visar skillnaden med sin offensiva bredd. Hugo Tilly kommer in och avgör?

Speltips: Oddevold vinner matchen till 2.12 hos Coolbet
This is the stats tab
This is the post tip