Ikväll så ska nykomlingen Polen ta sig ann giganten USA. Det är givetvis en match som USA ska vinna med ett par mål, men jag tror knappast att inställningen är på topp för amerikanerna. För Polen däremot så är det en häftig match att spela och de kommer givetvis göra allt i sin makt för att bara göra ett enda mål.

Polen är som sagt nykomlingar i detta VM och det är första gången på 22 år som man är uppe i A-divisionen. Deras mål är givetvis bara att hålla sig kvar i den stora hockeyscenen och förmodligen härifrån också bygga för framtiden och polsk hockey överlag. Tittar man på deras insatser såhär långt så är det klart över förväntan. Jag ska vara örlig med att säga att jag trodde Polen skulle bli ett riktigt strykgäng, men de har överraskat på många med deras uppoffrande spel. Man spelar fysiskt, åker mycket skridskor och försöker lägga mycket skott på mål. Man har inte mycket offensiv zontid, men man skapar trots det lägen genom att slänga pucken på kassen. De kommer inte vinna någon match här idag, men nog kan dom göra mål på ett förmodligen ganska halvtaggat USA.

USA ser det här som en träning

För de amerikanska spelarna så är det givetvis inte lika inspirerande att spela denna match som det är för polackerna. USA kommer att vinna denna match och förmodligen också med klara siffror. Däremot så tror jag att man som vanligt kommer att prioritera offensiven och gå framåt med det mesta. Det kommer resultera i att Polen faktiskt får lite ströchanser här och var ändå. Tittar vi på matchen häromdagen när Österrike mötte Kanada så var det en sån matchbild som jag förväntar mig att det kan bli ikväll. USA trollar mycket med pucken och tillslut kommer också pucktappen på fel ställen.

Det är inget snack om att USA är ett klart starkare lag än Polen här, men nog ska polackerna kunna få in ett mål i en hockeymatch ändå. Det är hockey vi pratar om och inte fotboll. Vi spelar Polen att göra mål till oddset 1.71 hos ComeOn med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip