V75 körs denna lördag på Färjestadstravet i Karlstad och jag har hittat dagens bästa spel i V75-4 som körs som lopp 8 där jag spelar vinnare på 13 Jalapeno K. Detta är en häst som alltid varit rätt så lovande men som tagit fina kliv i sin utveckling och har i år på sju starter slutat bland de tre främsta sex gånger varav fyra slutade med seger. Han imponerade stort i sin senaste start på Visbytravet i slutet av juli då han efter att han hamnade utvändigt ledaren 1500 meter före mål var överlägsen sitt motstånd efter att han kunde köras till ledningen 400 meter före mål. Efter det så har han varit struken för en sårskada som dock inte påverkade han särskilt mycket i träningen och även om det gått långt mellan starterna så förväntar sig stallet en fin prestation här. Förutsättningarna för femåringen är bra då han trivs över den långa distansen samt att han på 20 meters tillägg har lottats till ett fint startspår och bör därför kunna hamna rätt så bra på det från start. Därefter vet kusken Erik Adielsson om att han sitter bakom fältets bästa häst och kommer säkert att vara rätt så offensiv efter en bit här och om Jalapeno K. håller formen här så ska han räknas med toppchans. 


Om man ser till motståndet här så är det främst 6 Smajlis som jag tycker är värst emot. Detta är en rejäl herre som hittat fin form på slutet och var duktig som trea i sin senaste start på Åby där han från 20 meters tillägg fick göra grovjobbet utvändigt ledaren mest hela vägen men stred trots det tappert hela vägen in i mål till en knapp förlust som trea. Här tycker jag att det ser intressant ut då han med ett fint startspår bör vara den som tar hand om ledningen här från start tillsammans med kusken Magnus Djuse som sedan mer än gärna vill köra i den positionen och om Smajlis är lika fin som han har varit på slutet så är han ett tidigt motbud här. 


Ytterligare en häst värd att nämna är 1 Humanity Pellini som varit duktig under sommaren då han stött på tuffa hästar och stått för flertalet fina insatser, Han har på slutet däremot inte riktigt haft den rätta turen med sig och suttit fast med gott om krafter kvar i tre raka starter. Här ser det på förhand intressant ut med ett bra startspår som kommer att ge femåringen en fin resa i den främre träffen där man givetvis hade velat komma till ledningen vilket jag dock tror kan bli lurigt, men säg att Humanity Pellini får en resa i rygg på ledaren här och att det den här gången klaffar lite bättre med fritt spurtutrymme till slut så är han att räkna med i toppstriden. 


13 Jalapeno K. 

Spel: Vinnare

Odds: 2.85

Bolag: bet365



Lycka till!

Christoffer

This is the stats tab
This is the post tip