V75 körs den här lördagen på Jägersro i Malmö och jag har hittat dagens bästa spel i V75-4 som körs som lopp 8 där jag spelar vinnare på 10 Maroon Day. Detta är en rejäl herre som har lite att brås på då han är lillebror till en viss A Fair Day och han har haft en klart bra utveckling under året då han på sju starter tagit fyra segrar och en andraplats. Han har stundtals matchats i rätt så tuffa lopp och var för tre starter sedan ute i ett Derbykval då han fick en tuff inledning med tredjespår första varvet och därefter så fick han göra grovjobbet utvändigt ledaren men höll trots det riktigt bra till en sjätteplats. Efter det så blev det en andraplats i hans näst senaste start då han fick göra grovjobbet utvändigt ledaren större delen av loppet återigen och senast så gick han ut i ett Breeders Crown-Försök på hemmabanan Kalmar där det dessvärre blev galopp in mot upploppet och det var en framskjuten placering som rök då. Nu går han ner i klass till den här starten och då står han sig normalt väldigt bra och det blir återigen en amerikansk sulky på här som fungerade bra senast och med rygg på en startsnabb häst här så bör det trots bakspåret bli en rätt så fin position här för Maroon Day som kan vinna det här loppet på flera olika sätt och måste ses med toppchans om formen sitter där vilket den ser ut att göra.


Om man ser till motståndet så är det främst 6 Il Contante som jag vill lyfta fram. Detta är en rejäl häst som haft ett bra år och han står ofta för fina prestationer i loppen och på årets elva starter så har det blivit tre segrar och fem tredjeplatser. Han kommer närmast från två raka tredjeplatser där han senast hemma i Danmark fick göra grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet mot kullkamrater och höll bra hela vägen in i mål på en bra tid. Nu åker man över till Sverige igen och då gör man intressanta ändringar i att han är anmäld barfota runt om vilket isåfall blir första gången i karriären och han ska även få en amerikansk sulky bakom sig igen. Utgångsläget här är bra och då han kan öppna bra den första biten så ska han kunna få en fin position i den främre träffen här under loppets gång och om Il Contante är så bra som han kan vara så är han ett tidigt motbud här. 


Ytterligare en häst värd att nämna är 1 Abel Lock som verkligen har hittat formen på slutet och stått för ett par rejäla insatser. Årets andra seger tog han för tre starter sedan på Åby i slutet av augusti då han som outsider kördes fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och satte rejäl press på denne och kunde efter att ha kopplat greppet 150 meter före mål vinna enkelt till slut. Efter det så har han gjort två raka starter på V75 där han galopperade från start näst senast för att i senaste starten i slutet av september hålla sig i rätt gångart och efter en resa i tredje par invändigt så kom han loss in mot upploppet och spurtade då sylvasst den sista biten och var mycket nära segern men fick nöja sig med en mersmakande andraplats. Den här gången så får femåringen Björn Goop upp i sulkyn vilket är ett plus och från ett innerspår bakom startbilen även den här gången så öppnar han bra från start och kommer att få ett passande lopp i den främre träffen och om det sedan löser sig för Abel Lock så ska han kunna stå för en lika fin avslutning som senast och kunna dyka upp bland de tre främsta i mål här. 


10 Maroon Day
Spel: Vinnare
Odds: 3.75
Bolag: bet365  


Lycka till!
Christoffer

This is the stats tab
This is the post tip