Denna lördags bästa spel hittar jag i V75-7 som körs som lopp 11 där jag spelar vinnare på 9 Great Skills. Den sexfaldiga miljonärskan hade ett toppenår förra året då hon bland annat vann EM för ston och sprang in över 2.4 miljoner kronor. Under vintern testade man sedan mot Eliten på fransk mark där man hade som mål att kvala in till Prix D`Amerique men dessvärre räckte hon inte riktigt till och fick istället med sig en andra samt fjärdeplats bakom bland annat Idao De Tillard. Dessa lopp har nog gjort att hon tagit ytterligare kliv i sin utveckling och fått mer hårdhet som vi nog kommer få se när hon nu är tillbaka på svensk mark. Här har kusken och tränaren Daniel Wäjersten hittat en på förhand väldigt fin uppgift åt sin adept då hon som sto i Silverdivisionen får tjäna hur mycket som helst medans hingstar och valackerna har fått tjäna max 1.7 miljoner kronor. Hon har lottats till ett bakspår vilket inte alls behöver vara dumt då hon har rygg på två startsnabba hästar och hon bör hamna rätt så bra på det från start här och om sedan Great Skills lever upp lite till sin fina kapacitet så ska det här vara en bra chans till att hon spurtar ner motståndet till slut.



Motstånd saknas förstås inte när det är V75 som gäller och den som är värst emot här är enligt mig 6 Don`t Say Gar. Den femåriga italienskan hade ett fint fjolår med fem segrar på elva starter samt över 1.1 miljoner kronor intjänat och i år så inledde hon året i Frankrike på Vincennes med ett par framskjutna placeringar innan hon i senaste starten var tillbaka på svensk mark där hon var duktig förra året. Hon blev då på Örebrotravet lite väl pigg i ledningen och drog ifrån de övriga konkurrenterna tidigt i loppet och hade sedan inte någon kraft att stå emot sista 200 meterna, men höll ändå bra till fjärdeplatsen. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara uppåt och om Don`t Say Gar kan få en lite snällare resa den här gången så tycker jag att detta ser ut som en spännande uppgift på förhand och hon är ett givet motbud.



Ytterligare en häst värd att nämna är förstås 8 Lozano Di Quattro som det snackades lite Elitloppet kring då han under förra året utvecklades fint och inledde detta året med att ta tre raka segrar, men svek i senaste starten som storfavorit då det endast blev en tredjeplats. Nu har han fått ladda om under ett par veckor och dessutom fräschats upp inför detta och tränar enligt stallet på bra men man har lottats till ett mycket tufft utgångsläge och därför har man inga större krav på han här. Kapaciteten är dock hög och om bara det skulle klaffa lite med positioner här för Lozano Di Quattro så tycker jag att han är bra nog för att blanda sig i segerstriden här.





9 Great Skills

Spel: Vinnare

Odds: 2.75

Bolag: Expekt



Lycka till!
Christoffer

This is the stats tab
This is the post tip