V75 körs denna veckan på Axevallatravet i Skara och jag har hittat lördagens bästa spel i V75-7 som körs som lopp 11 där jag spelar vinnare på 10 Zaire Heldia. Detta är en tyskfödd herre med väldigt gott kunnande i sig och enligt mig befinner han sig i en alldeles för låg klass sett till sitt kunnande. I år har det på fem starter blivit tre segrar och en tredjeplats där senaste segern kom i senaste starten då han från ett bakspår kördes offensivt och landade utvändigt ledaren efter ett halvvarv och efter det så tryckte han upp tempot och vann väldigt enkelt till slut och det var ett mycket fint intryck då. Nu provar man V75 i Sverige igen och jag tycker inte att detta är ett så bra motstånd som han ställs inför här och vågar därför säga att kusken Per Oleg Midtfjeld kan köra det här loppet lite hur han vill då han sitter bakom den bästa hästen i Zaire Heldia som ska ses med toppchans denna gång oavsett position. 


Om man ser till motståndet så finner jag att italienaren 8 Delon Grif är värst emot. Detta är en kapabel herre som kom med ett gott rykte till Sverige under förra året och till sin dåvarande tränare Andreas Lövdal där han gjorde ett par fina prestationer men efter två sämre insatser under våren i år så flyttades han efter det till sin nya tränare David Persson som är nöjd med sin nya adept i träningen. Utgångsläget är inte det roligaste här men en intressant ändring till den här starten är att femåringen ska få springa barfota runt om och då han kan röra på sig den första biten så kan han nog få en rätt så fin position ändå och Delon Grif är intressant här som motbud. 


Ytterligare en värd att nämna där bakom är 6 Zebulon som är en klart bra tävlingshäst och har på karriärens sexton starter tagit sex segrar. I år har fyraåringen gjort sex starter och vunnit två av dessa och på slutet så har han matchats i rätt så tuffa sällskap där han senast gjorde det bra som tvåa på Vaggeryd över lång distans sedan han startat med 20 meters tillägg. Med det senaste loppet i kroppen så tror stallet på en förbättrad insats här och om det bara klaffar lite här från ett lite halvlurigt utgångsläge då han inte är särskilt snabb ut så besitter oftast Zebulon en bra avslutning till slut och ska räknas som en platskandidat.



10 Zaire Heldia 

Spel: Vinnare

Odds: 3.25

Bolag: bet365



Lycka till!

Christoffer   

This is the stats tab
This is the post tip