V75 körs denna lördag på Rättvikstravet i Dalarna och jag har hittat dagens bästa spel i V75-7 som körs som lopp 11 där jag spelar vinnare på 1 Jikken. Detta är en riktig fin häst som jag gillar och som är väldigt bra när han tävlar på sin rätta nivå och under fjolåret som fyraåring så tog han sig till flera årgångsfinaler där han bland annat var med i Svenskt Travderby men galopperade då. I år gör han sitt första år som äldre häst och han har på fem starter tagit tre segrar där han senast på V75 var väldigt bra då han efter att han körts fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål vann enkelt på ett rejält sätt. Den gången så satte man på ett norskt huvudlag vilket blir fallet även denna gången och från ett fint startspår här så ligger vägen öppen för tidig ledning den här gången och väl där så släpper Jikken ingen förbi sig och jag säger spets och slut! 

Motstånd saknas förstås inte när det är V75 och den jag tycker är värst emot är 6 It’s Peppertime som under fjolåret och i år haft en väldigt fin utveckling. På slutet har han varit ute mot tufft motstånd och gjort det väldigt bra från dåliga startspår och i senaste starten gick han ett rejält slutvarv då han via fjärdespår sista 600 meterna höll farten bra till en tredjeplats. Denna gång är startspåret något bättre för femåringen som bör kunna droppa ner i en rätt så vettig position är och chansen till en ny framskjuten placering för It’s Peppertime ska vara bra. 

Ytterligare en motståndare värd att nämna är 4 Jennifer Sisu som hade ett strålande fjolår som fyraåring då hon radade upp framskjutna placeringar då hon slutade tvåa i Stosprintern,Stochampionatet samt Derbystoet samt sprang in över 3.1 miljoner kronor. I år har det på två starter blivit en andraplats som bäst och den kom i senaste starten då hon från rygg ledaren hängde bra med bakom Great Skills. Formen är klart uppåt och i det här loppet så står hon väldigt bra till då hon har tjänat rätt så mycket mer än de flesta av sina konkurrenter eftersom loppet är öppet för alla ston. Utgångsläget är perfekt då hon är kvick ut den första biten och med en resa i den främre träffen så kommer Jennifer Sisu att göra det bra här och lär dyka upp i den främre träffen. 



1 Jikken
Spel: Vinnare
Odds: 2.75
Bolag: bet365  



Lycka till!

Christoffer 

This is the stats tab
This is the post tip