I ett helfranskt möte ställs Ugo Humbert mot Harold Mayot, i ATP Metz, i det som blir spelarnas första inbördesmöte. Medan Mayot har haft en lång väg och ställer upp i sin femte kamp blir detta den andra matchen i turneringen för Humbert. Med en fortsatt imponerande form bör inte Humbert ha några större bekymmer med att gå segrandes ur duellen. Förmodligen med stora tal - något som också blir mitt speltips.

Vilken säsong Humbert gör. Han är i sin livs form och parkerar på plats 23 på ATP-rankningen. En titel i Bordeaux Challengern och Cagliari Challengern finns på meritlistan i år. Det har också varit stora framgångar på hard-court där världsnian Alexander Zverev nästan slogs ut i ATP Masters i Paris, där Humbert förlorade med minsta marginal i det tredje setet tie-break. En revansch tog han direkt mot Dominic Thiem genom att vinna i tre set.

Hela vägen från kvalet har Mayot vandrat. Först förbi Gojowczyk, i en jämn och tuff batalj. Därefter T. Paris i raka set. I två långa tillställningar fick Mayot brottas mot Watanuki och Barrere, i huvudturneringen - där han lyckades slå båda. Den sistnämnde i ett tredje set tie-break. Mayot har skrällt ordentligt. Men resan borde ta slut på en spelare som är på väg att bryta sig in i topp 10. Frågan är också hur mycket energi Mayot har i kroppen.

Mayot tom i tanken?

Efter många och långa dueller, där tre av fyra matcher har gått till skiljeset, är jag övertygad om att Mayot inte kommer ha energin helt på topp. Något som hade krävts för att ta sig förbi Humbert, som är i toppslag. Humbert är flera nummer större än Challenger-spelaren och bör klara av att täcka handikapp linan utan större krången.

Mitt spel blir att Humbert täcker handikapp linan på -4,5 games, till 1.98 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip