Alexander Zverev har besegrat demoner medan Dominic Thiem har besegrat Rafael Nadal - spännande semifinal väntar och visst måste båda spelarna gilla sina chanser.

Det går absolut att snacka om en schysst resa för Zverev. Har i de senaste rundorna slagit Verdasco, Rublev och Wawrinka och för att nå en GS-semi är ju det ganska snällt, onekligen. I synnerhet då ingen av dessa spelare har kommit upp till nivå mot Zverev. Wawrinka senast var inte kul, så är det. Samtidigt gör Zverev det bra. Mot den stekhete Rublev släppte Zverev alltså inte till en enda breakboll. Mot Wawrinka sprack det direkt för Zverev, första set var uselt - men när folk då började snacka om hans Grand Slam-demoner svarade han upp med att vinna 20 av 20 bollar i egen serve i andra set. 20 av 20, alltså - det gör man inte om man är ett "nervvrak". Matchen som sådan blev onekligen en besvikelse och som sagt, Wawrinka var riktigt dålig. Zverev höll ändå ihop det, precis som i tidigare rundor. Spelar inte med någon större risk och jag kan absolut tycka att det är för passivt ibland men serven ger massor och inte ska han väl behöva bli nervös nu..? Har sedan säkrat ett överbetyg och möter en spelare som inte ska behöva ge honom stora skälvan.

Dessutom kan Zverev hoppas på någonting liknande som mot Wawrinka. Mötte då en Wawrinka som kom från tuff match mot Medvedev och inte riktigt orkade ladda om - nu möter han en Dominic Thiem som onekligen också har en fysisk och mental utmaning efter holmgången mot Rafael Nadal. Det blev en riktig rackarmatch, inte helt oväntat, som gick över fyra timmar trots att det "bara" blev fyra set. En ruskigt fysisk match där Thiem verkligen imponerade, han vågade gå för det matchen igenom och det betalade sig mot en Nadal som hade större säkerhetsmarginaler. Kanonprestation av Thiem men ärligt talat, jag har sällan sett Nadal så nervös. Det märkte förstås Thiem också, växte såklart av det. Hur som helst, Thiem fick bränna krut och även om han är fysiskt femstjärnig så blir det onekligen intressant att se hur han orkar göra sig redo här. Mentalt också intressant: nu är det Thiem som är tydlig favorit, i en Grand Slam-semi på hardcourt. Det har han aldrig spelat förut och även om hardcourtspelet förbättrats markant tycker jag ändå att det är värt att påminna om att Thiem alltid varit en utpräglad grusspecialist.

6-2 i matcher till Thiem men det har varit mycket grus. Snabb hardcourt nu och det ska fortfarande ge Zverev fördel, det bör inte glömmas bort. Visst är det enklare att lita på att Thiem gör sin grej men Nadal-matchen är en faktor och jag vill litegrann landa i att detta är "upp till Zverev". Kan tysken fortsätta med sitt superservande och sedan våga lägga på lite aggressivitet, ja då tycker jag faktiskt att Zverev har goda möjligheter här.

Den som vill utgå från att Zverev chokar får förstås göra det - jag både hoppas och tror att han gillar utmaningen och därmed väljer jag enkelt till rådande odds: Zverev till 2.62.

Speltips: Zverev att vinna - odds 2.62 hos bet365

bet365 livestreamar matchen

This is the stats tab
This is the post tip