Fabio Fognini är en långt mycket finare tennisspelare än Tennys Sandgren men när duon på söndagsmorgonen gör upp på söndagsmorgonen går jag på Tennys. Sandgren är väl något av en profil, med sin slappa look och för all del sitt namn - men som tennisspelare är han inte särskilt spektakulär. Här och nu visar dock Sandgren upp en ruggig stabilitet. Slog ut kvartsfinalseedade Berrettini och han gjorde det "rätt och riktigt". Visst har Berrettini setts bättre men det var på intet sätt någon gåva. Nej, Sandgren gjorde en toppmatch och var den säkrare spelaren. Riktigt, riktigt bra, måste jag säga. Följde sedan upp med tre raka mot Querrey. Det syntes tidigt vart den matchen var på väg: Querrey var riktigt dyster och Sandgren behövde mest bara köra på för att vinna enkla poäng. Sandgren servar jättebra för dagen och att han trivs i Australian Open har man ju bevisat förr, med kvartsfinalen 2018. Nu gillar jag alltså läget till repris.

Som sagt, Fabio Fognini är mer begåvgad - ja, Fognini är ju faktiskt mer begåvad än de flesta och egentligen är jag inte särskilt förvånad över att han är så långt framme i en Grand Slam. Tvingades till rejäla genomkörare mot Opelka och Thompson innan det gick enklare mot Pella. Det blev "drag" på Pella inför den matchen men Fognini var fräschare än vad folk nog trodde. Bra insats men samtidigt: att få möta Pella så långt fram i en Grand Slam-turnering på detta underlag var tacksamt. Annat typ av motstånd för Fognini här och jag tvivlar på att en småtrist, säker, hårdslående Sandgren får fram det bästa ur Fognini. Tidigare möten bekräftar det: Fognini har visserligen 2-1 men segrarna kom på grus och med väldigt små marginaler. Fognini ska i grunden vara överlägsen Sandgren på grus, så det är intressanta siffror. När de sedan möttes i Wimbledon förra sommaren vann Sandgren i tre raka.

Nej, detta blir svårlöst för Fognini och jag tycker att rankingen gör för mycket på oddsen här. Ska Fognini ens vara favorit mot en stekhet Sandgren, här och nu? Det vettetusan och till höga 2.30 måste Sandgren klickas.

Speltips: Tennys Sandgren att vinna - odds 2.30 hos bet365

bet365 livestreamar matchen

This is the stats tab
This is the post tip