Vinnande rekar de senaste dagarna och bland annat tackar jag Tennys Sandgren, som levererade i underdogrollen mot Fognini. Inte helt oväntat en häftig match med gott om känslor. Fognini gjorde vad han kunde för att få Sandgren ur balans - arg blev han, Sandgren, men ur balans? Inte alls. Kanaliserade känslorna på ett imponerande sätt och trots att han slet en del med kroppen (visst är det väl en så kallad superkropp som döljer sig bakom linnet?!) var han egentligen aldrig nära att fälla in årorna. Slog Fognini mentalt vilket nog i och för sig även jag skulle kunna göra vissa dagar men givetvis jättestarkt av Sandgren. Har imponerat även i tidigare rundor, inte minst mot Berrettini, och nu är han alltså framme i kvartsfinal i Australian Open för andra gången på tre år. Ganska knäppt med tanke på Sandgrens normala nivå, klev ju rentav ner en hel del på Challengertouren förra säsongen. Förra gången det begav sig (2018) blev det dock lite soppatorsk i kvarten och jo, jag är så pass trist att jag går på det scenariot igen.

Motståndet heter ju Roger Federer som gör kvartsfinal nummer 57 i Grand Slam-sammanhang. 57, alltså. Sandgren har slagit bra spelare på vägen fram men detta är någonting annat och en helt annan scen. Federers turnering hittills går att vrida och vända på en del men jag tycker att det ser bra ut. De inledande rundorna var magnifika och sedan kom prövningen mot Millman. Det blev en mycket speciell match mot en oerhört stark Millman - men Roger grävde djupt och det är ju också en egenskap, en egenskap han tidigare kanske inte varit jättekänd för. Sedan var det Fucsovics och den matchen såg inledningsvis ut ungefär som Millman-matchen. Efter att ha tappat första set hittade dock Federer mer aggressvitet och klev ifrån, till slut blev det ju jätteenkelt. Det var dock tunga förhållanden, det syntes med blotta ögat. Federer fick ovanligt lite på serven och trots utklassningssiffror till slut såg han inte superbekväm ut, tycker faktiskt det var småslarvigt. Nu är det tidigare matchstart och det kommer att gå Snabbare - och så vill ju Federer förstås ha det. Söker ständigt snabba avslut och detta bådar förstås inte gott för Sandgren, som vill ha mer bollande och själv försöka bestämma när det ska sättas fart. Jag kan inte se Sandgren vara nära att få diktera här, inte några långa stunder i alla fall.

Nej, visst tar Federer vara på sin drömlottning. Snabbast möjliga match är förstås att föredra för att göra sig redo för Djokovic och, tro inget annat: Tennys Sandgren är fortfarande en tennisspelare som Federer ska kunna ha lekstuga med. Bortsett från "extremmatchen" mot Millman har Federer vunnit sina matcher med elva, tolv och elva games marginal mot motståndare avsevärt bättre rankade än Sandgren. Tennys måste vara mör efter Fognini-holmgången och givetvis är han redan supernöjd. Nej, läser jag detta rätt går detta jättelätt - till och med lite lättare än vad oddsen säger. Roger täcker gamehandikappet -7,5 oftare än oddset 1.83 gör gällande och vi klickar.

Speltips: Federer med gamehandikapp -7,5 - odds 1.83 hos bet365

bet365 livestreamar matchen

This is the stats tab
This is the post tip