Den forne världsettan, tennisikonen Rafael Nadal, är onekligen i högform i Båstad, när han för första gången någonsin ställs mot Mariano Navone. En 23-åring som nästan uteslutande har spelat på grus denna säsong. Många gånger på Challenger-touren. Här är mitt speltips i kvartsfinalen.

Efter att ha åkt ut direkt i Franska Öppna mot Alexander Zverev, som tog sig hela vägen till final, har Rafa studsat tillbaka med besked. Både Leo Borg och Cameron Norrie har slagits bekvämt, i raka set. Att Nadal inlett trögt för att därefter växla upp är ett styrkebesked som spanjoren har skämt bort oss med i flera decennium.

Någon längre resa blev det inte heller för grusspecialisten Navone i Roland Garros. Efter segern mot Pablo Carreno-Busta tappade argentinaren en 2-0 ledning till en förlust mot Tomas Machac. Därefter har det varit bara nederlag på gräs, i tre raka turneringar. Mot Sumit Nagal kom en förlösande seger i två raka set.

Vamos Rafa!

Detta väntas bli Nadals sista säsong. Den kommer han vilja avsluta i stil och åtminstone plocka en titel. Den pokalen kan mycket väl komma i Sverige, på det röda underlaget som han trivs bäst på. Därmed är han en given favorit till en seger och bör klara av att ta sig förbi en relativt formlös motståndare.

Jag är övertygad om att Rafa kommer fortsätta dominera i Båstad.

Mina pengar läggs på att Nadal täcker handikapp linan på -3,5 games i matchen, till 1.83 i odds, hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip