Den tidigare världsettan Rafael Nadal har en minst sagt lämplig uppgift när han ställs mot Duje Ajdukovic, i Båstad. En kvalspelare som har lirat 9 timmar i turneringen och mot alla odds tagit sig långt. Dock väntas resan ta slut mot tennisikonen. Här är mitt speltips i semifinalen.

Även om Rafa har en bra bit till toppformen så är det ändå imponerande att se honom gå från klarhet till klarhet. Kämparviljan är på plats och då är allt möjligt. Kapacitet finns, även om löpningen är inte samma som den en gång har varit. Leo Borg och Cameron Norrie har slagits i raka set innan en vändning fullbordades sist mot grusspecialisten Marino Navone.

På något märkligt sätt har 23-årige kroaten Duje tråcklat sig förbi motståndare efter motståndare. I kvalet skötte han sig bra mot Dmitry Popko och Alejandro Moro Canas, som besegrades i raka set. Likaså Luca Van Assche i den första omgången. Därefter har det blivit långa och tajta tillställningar mot Pavel Kotov och Thiago Monteiro. Starkt att gå segrandes ur båda dueller.

Hit med inte längre!

Visst ska Duje ha beröm för att ha tagit sig långt i turneringen. Men det är en spelare som ligger utanför topp 100, som ställs mot Rafa - som vill avsluta sin sista tennissäsong med bravur. Spelbolagen har mycket riktigt Rafa som en given favorit och jag är inne på att det bör bli en komfortabel väg till finalen.

Mina pengar läggs på att Nadal täcker handikapp linan på -3,5 games i matchen, till 1.80 i odds, hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip