En guldmedalj i OS står på spel när Qinwen Zheng och Donna Vekic drabbas samman. Två damer som har gjort lysande insatser i Paris och visat prov på stor mental styrka i avgörande stunder. Det står lika i inbördesmöte och detta blir spelarnas första drabbning på grus - ett underlag där Zheng har varit betydligt mer framgångsrik. Något som gör henne till en favorit i mötet. Här är mitt speltips i finalen.

Rankad som bäst just nu på en 7:e plats på WTA-touren är Zheng inne i ett fantastiskt flow. 21-åriga kinesiska är utan tvivel i toppslag, efter att ha vunnit turneringen i Palermo precis innan olympiska sommarspelen. I Paris dominerade hon stort inledningsvis innan hon fick vända på ett underläge både mot Emma Navarro och Angelique Kerber. Mest imponerande är insatsen mot Iga Swiatek, där det blev en seger i raka set.

Även kroatiskan vann sin semi i raka set över Anna Schmiedlova - som var tom i tanken i det andra setet. Innan dess fick Vekic tråckla sig förbi Marta Kostyuk, med en seger i tredje set tiebreak med 10-8. Men hon är knappast en spelare som i vanliga fall trivs bra på det röda underlaget, där det har blivit 67 segrar och 54 förluster totalt. Trots att hon gör en stark turnering vändas hon inte räcka till hela vägen.

Guld till Zheng?

I och med att Zheng har visat sig vara en segermaskin är det svårt att gå emot henne när formen är så pass bra. Att hon dessutom stortrivs på grus, där hon har 81 segrar och 25 förluster, gör henne till en svår nöt att knäcka. Zheng är en rättvis favorit hos spelbolagen och jag är inne på att hon avslutar resan på bästa möjliga sätt.

Mina pengar läggs på att Zheng täcker den låga handikapp linan på -3,5 games i matchen, till 1.88 i odds, hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip