Seedad åtta i ATP Båstad ställs Pavel Kotov för första gången på touren mot Cristian Garin. En lämplig uppgift för Kotov, som har imponerat stort på det röda underlaget under säsongen. Här är mitt speltips i mötet.

Det blev en tidig exit för Kotov i Wimbledon, där han tappade en 2-0 ledning till en förlust mot Jordan Thompson. I Grand Slam turneringen innan dess, i Franska Öppna, lyckades han dock besegra Cameron Norrie och Stan Wawrinka innan världsettan Jannik Sinner blev för svår. Spelet på grus har varit bra och då ska han vara en given favorit mot Garin.

För motståndaren, tidigare rankad på plats 17 i världen, har halkat utanför topp 100. Något som innebär att man får kvala mycket till de större turneringar, samt spela en hel del på Challengers. Efter grässäsongen har chilenaren lirat i Braunschweig och tagit sig förbi Matej Dodig och Mikhail Kukushkin men torskat mot Roberto Carballes Baena.

Rivstart av Kotov!

I samtliga möten i Braunschweig har Garin inlett trögt och förlorat det första setet. Mycket talar att han får en tuff öppning även mot Kotov, som är ett helt nummer större.

Mina pengar läggs därför på att Kotov vinner det första setet i matchen, till 1.80 i odds, hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip