Rumänien födde svensken Dragos Nicolae Madaras, rankad på plats 203 i världen, har fått en wildcard till Båstad turneringen. Där ställs han mot Luca Van Assche, rankad 75:a på ATP-touren. En blytung uppgift, vilket gör att mitt speltips landar emot svensken.

Madaras gör en bra säsong på ITF-touren. Det har blivit ett par turneringssegrar. Till och med fyra Challenger turneringar - där har har åkt ut i första rundan i tre av dem. I och med att han också misslyckades med att kvala in till Wimbledon blir detta hans första ATP-turnering för i år. Förra säsongen spelade han 3 turneringar på ATP-nivå och förlorade samtliga dessa möten.

Huruvida sviten bryts återstår att se. Ytterst tveksamt, med tanke på att motståndet håller en hög nivå. 19-årige fransmannen är en megatalang i tennissammanhang. Med turneringssegrar på grus, på Challenger nivå. I Banja Luka lyckades han till och med ta ett set mot dåvarande världsettan Novak Djokovic. I ett tiebreak dessutom. Så Van Assche är urstark på grusunderlaget.

Nya framgångar för Van Assche?

I och med att Van Assche har visat prov på imponerande grustennis riskerar Madaras att återigen åka ut i den första omgången. Spelbolaget har Van Assche som en klar favorit. Handikapp linan på -3,5 games i matchen bör han klara av att passera mot en spelare som inte håller till på ATP-nivån.

Mitt spel blir att Van Assche täcker handikapp linan på -3,5 games, till 1.80 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip