Ett stentufft möte väntar Nicolas Jarry, som är allt annat än i form, när han ställs mot Lukas Klein i ATP Chengdu. En motståndare som redan har en seger i turneringen, efter en imponerad insats. Jarry har gjort det till en vana att åka ut direkt i en turnering. Frågan är om han lyckas bryta den sviten i Kina. Här är mitt speltips i matchen.

Spelet på grus har ändå sett bra ut för den 2 meter långe chilenaren. En final i Rom, där Alexander Zverev blev för svår, är inte illa pinkat. Dock har det endast blivit förluster därefter. Även i Roland Garros var Jarry chanslös på det röda underlaget. På hard-court finns tre raka nederlag mot Tomas Martin Etcheverry, Lorenzo Musetti och Christopher O'Connell i US Open. Vare sig formen eller självförtroendet är på plats.

Att spelet på snabba underlag har gynnat Klein är inte så märkvärdigt. Slovaken gillar att slå tidigt och hårt. Inte alltid att precisionen är på plats, vilket är anledningen till att han fortfarande jobbar på att bryta sig in i topp 100 på rankningen. Men här har grundslagen varit utmärkta inledningsvis. Mot Adam Walton blev det många vinnare, mest från forehand men även backhand. Samt att serven var ett effektivt vapen.

Vem tar sig vidare?

Spelbolag öppnade med Jarry som en klar favorit, men har därefter sänkt vinnaroddset på Klein. En rörelse som kan komma att fortsätta, då slovaken är varm i kläderna och i en fin form - som borde räcka till avancemang.

Mina pengar läggs på att Klein vinner matchen, till 2.10 i odds, hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip