Värlstrean mot världstvåan. För sjunde gången möts världsstjärnorna Novak Djokovic och Carlos Alcaraz. Det står 3-3 i inbördesmöten när en guldmedalj i OS står på spel. Båda spelarna har gjort makalösa insatser och inte ens tappat något set i turneringen. Vinnaroddsen känns rent hos spelbolagen. Däremot är det mycket som talar för en längre typ av batalj. Här är mitt speltips i finalen.

Djokovic kommer ge allt för att plocka hem det enda han ännu inte har, nämligen, ett OS-guld. Formen är helt på plats. Matthew Ebden, Rafael Nadal, Dominik Koepfer, Stefanos Tsitsipas och Lorenzo Musetti har slagits ut på löpande band. Inför semin snackades det om lite knäproblem men när det väl gäller vet vi alla, vid det här laget, att 37-årige serben plockar fram sitt allra bästa spel. En revansch finns dessutom att utkräva då han förlorade Wimbledon finalen mot just Alcaraz.

Det råder ingen tvekan om att spanjoren är den som har skött sig bäst i klassen i Paris. Med segrar över Hady Habib, Tallon Griekspoor, Roman Safiullin, Tommy Paul och Felix Auger-Aliassime har Alcaraz visat en hög nivå på kvalitén. I semin tappade han endast två games mot en kanadensare, som inte hade mycket ork i kroppen. Även om Alcaraz har skött sig utmärkt väntar en helt annan typ av uppgift - den svåraste av alla, i den sista duellen.

En lång tillställning!

Nole kommer att bli en svår nöt att knäcka, då viljan, styrkan och spelet finns där för att plocka en efterlängtad titel till sitt troféskåp. Motståndet är svårast möjliga då Alcaraz är i toppslag. Så vi kan förvänta oss en underhållande fajt, där båda spelarna kommer att ge allt. Något värde i vinnaroddsen finner jag inte. Däremot är känslan att vi får se en jämn kamp som varar länge.

Mina pengar läggs på att den sista herrmatchen i olympiska sommarspelen i tennis slutar över 22,5 games, till 1.94 i odds, hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip