Daniil Medvedev är framme i tredje rundan och allt annat hade ju varit ett praktfiasko. Öppningsmatchen mot Tiafoe var dock inte särskilt övertygande alls. Löste sig smidigt till slut men nej, inget formkvitto. Första set mot minst sagt begränsade Martinez var heller inte alls kul. Skärpte sig och vann förstås jättelätt men nej, jag väntar på det absoluta formintrycket. Bra men inte "hösten 2019-bra" i ATP Cup och även om ränderna sällan går ur känns det konstigt att Medvedev ska behöva vara så tvär. Det borde väl vara kul att spela tennis när man är så himla bra? Nåja, det är förstås ingen större grej - men helt harmoniskt känns det inte och jag är ganska intresserad av hur Medvedev hanterar inramningen här, mot ett ungt hemmahopp.

Alexei Popyrin gillas. Fick sitt stora genombrott här för prick ett år sedan, då han nådde just tredje rundan och där var nära skräll mot Pouille. Popyrin hade med andra ord viktiga rankingpoäng att försvara vilket han nu lyckats med. Tappade första set mot Tsonga men spelade bra - och sedan var det raka spåret mot en Tsonga som tvignades ge upp efter tre set. Lite svårvärderat såklart men Popyrin kändes lugn och trygg. Sedan plättlätt mot Munar och det var väntat, snäll lottning. 20-åringen har alltså gått fram smidigt och ska nu kunna ta sig an detta fräsch och avslappnad. Visst måste han gilla utmaningen - publiken kommer garanterat att göra det och det ska kunna hjälpa, kanske framförallt då det just är lynnige Medvedev som står för motståndet. Överlag var Popyrins fjolår en liten besvikelse för mig, jag hade trott på mer, men han lyckades bra i Grand Slam-turneringarna och han är inte typen som får stora skälvan i en match som denna, tvärtom.

Det är favorit på tre raka för Medvedev men jag undrar jag. För att det ska gå så enkelt behöver Medvedev göra sin bästa insats hittills och kanske mer därtill. Popyrin får mycket på serven och jag ser honom hänga med bra på tavlan, i synnerhet från start. Det går absolut att kika på "över" och plushandikapp men den lösning jag gillar bäst är att vi får se (minst) ett tiebreak i matchen. Att få "dubbla upp" på det tycker jag är tacksamt.

Speltips: Tiebreak i matchen? JA - odds 2.00 hos bet365

bet365 livestreamar matchen

This is the stats tab
This is the post tip