Tror inte att Malek Jaziri blir den mumsbit för Dimitrov som spelmarknaden tycks tro. Går det ens att lita på Dimitrov? Nej, inte direkt. Han är fruktansvärt vilsen och har väl varit det i ett par år nu.
Men den främsta anledningen till att jag väljer att gå för överspelet här är att underlaget är Snabbare än vad folk tror. Det är uppenbart att det går Snabbare i Barcelona än tidigare år och statisiken visar att det spelas snarare som hardcourt än grus – alltså om man ser till antal servegenombrott och antal breakbollar.

Och angående just servegenombrott – under Jaziris två första matcher har han gått obruten och då ska man veta att han varit underdog i båda matcherna. Kanske inte har någon megaserve egentligen men är kliniskt när han får kliva runt på sin forehand mot korta returer.

Vad ska man säga mer om Dimitrov, oerhört ojämn och inte bara från match till match utan även under själva matcherna. Mer än varannan match i år har gått till skiljeset och då ska ni veta att snittet på touren ligger väl runt 66%.

Tror att båda kommer hålla serve bra här och att matchen mycket väl kan gå till tre set. Därför är överlinan på 20,5 games tacksam till 1,95 hos Coolbet .

This is the stats tab
This is the post tip