Någon enkel batalj är inte att vänta när Jannik Sinner ställs mot den stora överraskningen i form av britten Jack Draper i US Open. Även om världsettan har visat prov på utmärkt tennis har det funnits några mindre bra stunder. Motståndaren har dessutom inte ens tappat ett enda set på vägen. Något som definitivt talar för en längre kamp. Här är mitt speltips i semifinalen.

Trots att ikonen Roger Federer också har gett sig in i samtalet kring Sinners dopingtester är det inget som påverkar italienaren så värst mycket. Spelet i denna Grand Slam har stämt bra. Dock blev det en svängig kamp i kvarten där Sinners taktik var att spela offensivt och komma ofta fram till nät. Med den bedriften lyckades han 28 gånger på 33 försök. Snyggt! Men det ska tilläggas att andra setet blev ett misslyckande, som slutade 1-6 mot Medvedev. I semin ställs Sinner inte längre mot en ultradefensiv spelare.

Storbritanniens nummer ett är i toppslag. I New York har Zhizhen Zhang, Facundo Diaz Acosta, Botiv Van De Zandschulp, Tomas Machac och Alex De Minaur slagits på löpande band. Att samtliga har besegrats med 3-0 i set är inget som skämtas bort. Dessutom har Draper spelat en underhållande tennis och vunnit sina poäng genom ett stabilt spel där slagen har suttit perfekt. Då är han svår att möta, för alla spelare på touren.

Tar båda spelare minst ett set?

Spelarna har endast mötts en gång på gräs, för tre år sedan, där Draper gick segrandes ur duellen - i två raka tiebreak. Även denna gång väntas mötet bli jämnt. Mycket talar för att Sinner ändå ska navigera sig till en seger. Men det kommer inte att bli lätt då motståndare har varit så pass svårslagen och spelat fläckfritt.

Mina pengar läggs på att matchen går till 4 eller 5 set, till 1.76 i odds, hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip