Världens mest formstarka tennisspelaren Jannik Sinner har allting i sina händer när han ställs i den tredje och sista omgången av gruppspelet i ATP Turin mot Holger Rune. Vid en rak seger går det stora hemmahoppet vidare till slutspelet - även om detta kan ske genom andra resultat också. Mitt speltips landar på att Sinner fortsätter att imponera och gör jobbet.

Sinner kom till turneringen helt utvilad, efter att ha vunnit en Masters innan dess. I hemlandet har han slagit Tsitsipas i raka set innan det blev en thriller mot världsettan Novak Djokovic - där Sinner gick segrandes ur duellen, i tie-breaket i avgörande setet. Wow! Segern lär ha stärkt italienaren som under ett bra tag har visat prov på sin högsta nivå. Då är han oerhört svår att slå.

Desto lättare har det visat sig att besegra Rune, som under hösten hade en rejäl formsvacka. Att ikonen Boris Becker har tagits in som coach har gett utdelning. Det har blivit betydligt fler segrar. Däremot spelar inte Rune ännu på sin högsta nivå, utan bjuder stundtals på alldeles för många misstag. Något som kan komma att visa sig bli dyrt mot Sinner i toppslag.

Ny seger för Sinner?

Spelbolag har givetvis Sinner som en klar favorit till segern. Med tanke på att han har vilat ett bra tag innan gruppspelet är jag övertygad om att den långa matchen mot Djokovic inte ska ställa till det med bekymmer. Rune var ute själv länge och brottades med Nole, innan dansken fick fri passage efter tre games mot Tsitsipas.

Då Sinner är betydligt säkrare och i bättre form talar det mesta för en nionde raka seger, i alla tävlingar, för världsfyran.

Mitt spel blir att Sinner täcker handikapp linan på -3,5 games, till 1.89 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip