Mina goda vanor just nu: 100 armhävningar om dagen, havregrynsgröt till frukost - och Garbine Muguruza på kupongen. Det blir armhävningar och gröt även på torsdagen och yes, det blir även nytt spel med Garbine Muguruza.

Snabbsammanfattningen är ju att Muguruza verkligen är tillbaka på nivån där hon SKA vara. Det kvittot lämnade hon verkligen mot Svitolina i tredje rundan, körde över världsfemman fullständigt. Sedan har jag lirat raka set mot Bertens och Pavlyuchenkova och det har ju gått fint. Kändes nästan lite övertänd mot Pavlyuchenkova och gjorde några skräpgame i första set. När Muguruza tappade serven bröt hon dock tillbaka direkt och oj vilken intensitet. Tar bollen ruskigt tidigt och tappade inte ett dugg självförtroende trots ett gäng misstag i första set. Löste det med 7-5 och sedan gick det enklare i andra. Pavlyuchenkova var uppenbart stressad och slet med serven, kunde knappt vinna poäng på sin andraserve där Muguruza hela tiden sökte attack. Själv fortsätter Muguruza att serva jättestarkt och att hon nu är framme i Grand Slam-semi är ju ingenting som skrämmer. Har vunnit tre av karriärens fyra tidigare semifinaler på nivån och att nu vara här som oseedad måste vara stimulerande.

Simona Haleps plats i semifinalen är förstås mer väntad, fjärdeseedad som hon är. Det ska dock sägas att Halep klev in i turneringen med vissa frågetecken kring sig. Efter segern i Wimbledon blev ju återstoden av 2019 direkt svag för rumänskan, som inte var helt i skick varken fysiskt eller mentalt. Inför Australian Open blev hon dessutom smått överkörd av Sabalenka i Adelaide. Nu har hon dock fått växa in i turneringen och sett allt bättre ut - men jag vill ju ändå påstå att Halep fortfarande väntar på det stora testet. Mertens och Kontaveit är de klasspelare hon slagit men Mertens sköt verkligen bort sig och Kontaveit hade onekligen bränt sitt bästa krut, bjöd inte upp för fem öre. Nu ska det ju sägas att Halep "gör sånt" med sina motståndare. Halep har WTA-tourens bästa defensiv och offensiva spelare behöver slå ett slag extra och dra upp svårighetsgraden - då kommer misstagen. Den offensivspelare som däremot har dagen kan dock skjuta hål på Halep, en Halep som då har svårt att hitta motmedlen.

Det har Muguruza lyckats med förr - vunnit tre av tre på snabbt underlag - och som den Venezuelafödda spanjorskan ser ut just nu bör hon vara den som kan testa Halep allra hårdast. Muguruza kommer söka upp bollen och dra till och kan då ens Halep stå emot? Det tvivlar jag på och till 2.30 kör jag vidare på samma spår.

Speltips: Muguruza att vinna matchen - odds 2.30 hos bet365

bet365 livestreamar matchen

This is the stats tab
This is the post tip