I den andra gruppspelsomgången i Davis Cup i tennis gästas stormakten Spanien av Frankrike, hemma i Valencia. Ett någorlunda öppet möte, om vi ska tro spelbolagen. I mitt tycke en lite knepig men överkomlig uppgift med tanke på materialet som kaptenen David Ferrer har till sitt förfogande. Medan spanjorerna har inlett med raka segrar så har fransmännen förlorat den första kampen. Här är mitt speltips i bataljen.

Ugo Humbert gav nationen ledningen mot Australien, genom att besegra Alexei Popyrin i två raka set. Därefter blev det en tuff drabbning för landsmannen Arthur Fils, som förlorade två tiebreak set mot Thanasi Kokkinakis. I dubbeln har man vassa spelare i form av Pierre-Hugues Herbert och Edouard Roger-Vasselin. Ändå blev det torsk mot Max Purcell och Matthew Ebden. Fransmännen var inte kliniska i de avgörande lägen.

Annat var det hos spanjorerna, som rivstartade. Roberto Bautista Agut slog Jiri Lehecka i två raka set. Därefter tappade världsstjärnan Carlos Alcaraz det första set i tiebreak mot Tomas Machac, men vände tillställningen i den andra och vann med 6-1. Därefter blev tjecken tvungen att ge upp. I dubbeln storspelade specialisten Marcel Granollers med världstrean och säkrade en full pott. 3-0!

Ny spansk seger!

I den spanska truppen finns även Pablo Carreno Busta, som har gjort en bra come-back. En kvalificerad gissning är att han kan komma att starta nästa match och göra en fin insats. Kaptenen Paul-Henri Mathieu har också Arthur Rinderknech att slänga in, i det franska lägret.

Ändå känns den spanska truppen vassare. Med en hemmaplansfördel bör de återigen lyckas navigera sig till en seger.

Mina pengar läggs på att Spanien vinner matchen, till 1.81 i odds, hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip