Jag tror absolut inte att Dimitrov har någon chans att slå ut Federer, det är väl mer eller mindre bevisat bara genom att kasta ett getöga på deras H2H. Förkrossande 7-0 till Federer och då ska man tillägga att Federer sett betydligt mycket bättre ut så här långt.

Han tappar sina set i början. Det var förmodligen kombination av en reaktion efter Wimbledon-finalen och matchoträning. Men alltså, han var brutal mot Goffin och med tanke på hur bra Dimitrovs spelstil passar honom, det här måste bli en walk in the park.

Det är ju nämligen så att Dimitrov spelar exakt som Federer, men gör allt så mycket sämre. Alla slag som Federer har gör Dimitrov ett hack sämre: serve, forehand, backhand, returer. Då blir det väldigt svårt att vinna.

På sju matcher har Dimitrov bara vunnit två set. Det är nästan lite patetiskt och det enda som talar för att han tar set i kvartsfinalen är just att han nästan aldrig tar set på Federer, någon gång måste det liksom hända.

Men det är ju så att de oftast mötts i kvartsfinaler eller djupare i turneringar, det är just då som Federer växlar upp. Och det verkar som att han börjar göra det, växla upp alltså.

3-0 i set ger som högst 1,76 hos Betsson .

This is the stats tab
This is the post tip