Frågar man oddsen så är Frances Tiafoe endast knapp favorit när han för sjätte gången i sin karriär ställs mot Brandon Nakashima i ATP Tokyo. En landsmannen som han har 5-0 (!) mot i inbördesmöten - där samtliga har spelats på hard-court. Det är en klar skillnad mellan spelarna, vilket gör att det finns ett värde att hämta. Här är mitt speltips i det helamerikanska mötet.

Rankad på plats 15 i världen gör Tiafoe överlag en bra säsong. Speciellt på hard-court, där det har blivit 20 segrar och 11 förluster. Spelet har sett riktigt bra ut och prestationerna har därmed också kommer. En final mot världsettan Jannik Sinner i Masters i Cincinnati, en semifinal i US Open och sist två bra insatser i Laver Cup i Berlin. Med en seger över Daniil Medvedev och en urjämn match, som ledde till förlust, mot Alexander Zverev. Tiafoe är minst sagt i fin form.

Även Nakashima har visat prov på toppform, men har också blandat och gett. I årets sista Grand Slam turnering blev han utspelad i fjärde omgången av Alexander Zverev. Desto bättre gick det i Davis Cup, med tre raka förluster - mot betydligt sämre motstånd. Nakashima spelade i Kina förra veckan, i ATP Hangzhou, där insatsen återigen var ömsom vin, ömsom vatten. Utgång mot Marin Cilic, som gör comeback, i två raka set, i semin. Okej, men inte mer.

En klar favorit i duellen!

Även om Nakashima är rankad som bäst för tillfället, på plats 36 på touren, har han en bit upp till nivån som Tiafoe håller i dagsläget. En revanschlust lär finnas, efter alla inbördesförluster. Ändå är känslan att Nakashima återigen inte kommer räcka till - utan att motståndaren lyckas navigera sig till en sjätte raka seger.

Mina pengar läggs på att Tiafoe vinner matchen, till 1.82 i odds, hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip