Den gamle gode Fabio Fognini, tidigare världsnia, ställs i kvartsfinalen i ATP Marrakech mot Pavel Kotov. Fognini har spelat lysande, både i kvalet och i huvudturneringen, där han har visat prov på fin form. Kotov har också gjort det bra, men borde inte vara en given favorit till seger i mötet. Här är mitt speltips!

Fognini var förstaseedad i kvalet och tog sig förbi både Bourgue och Miedler i tre set. I huvudturneringen slogs därefter Gaston och därefter förstaseedade serben Djere, också i tre set. Så Fognini är minst sagt varm i kläderna och verkar stortrivas på detta underlag. Att italienaren är svårslagen på grus än något han har bevisat under hela karriären. Formen är fin och räcker för att fajtas vidare.

Inledningen på säsongen har inte alls varit bra för Pavel Kotov, som har åkt ut ur diverse turneringar väldigt tidigt. Däremot har han hittat formen här. Även om motståndet inte har varit så imponerande har Elliot Benchetrit och Flavio Cobolli slagits ut i raka set. Kotov har lyckats knyta säcken vid de avgörande lägen. Något han också kommer att behöva göra mot Fognini för att avancera vidare.

Vem tar sig till semin?

Detta blir spelarnas första möte någonsin. Även om Fognini börjar närma sig slutet av sin karriär har han visat prov på toppform, som räcker gott och väl för att slå ut motståndet. Då Kotov ändå gör en mindre bra start på säsongen har jag svårt att se honom som favoriter i bataljen. Tvärtom anser jag att Fognini borde vara en knapp favorit.

Därmed finns det ett stort värde att hämta på att Fognini går segrandes ur duellen.

Mitt spel blir att Fognini vinner matchen, till 2.28 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip