Sverigeettan Elias Ymer inleder sitt spel i ATP Båstad med att ställas mot Indiens nummer ett, Sumit Nagal. Ett rätt så öppet möte, med tanke på att Ymer har visat prov på fin form och har redan besegrat motståndaren två gånger, på lika många försök. Här är mitt speltips i matchen.

Med 6 segrar på 8 grusturneringar har Ymer gjort det okej men inte mer på det röda underlaget. Dock kom en uppsving i Wimbledon, då han kvalade in till huvudturneringen och sedan bjöd på hårt motstånd mot Jack Draper, som hade en turneringsvinst på gräs dessförinnan. Med den formen är Ymer att räkna med och en svår nöt att knäcka.

Nagal har också imponerat, främst på Challenger touren där en pokal i Heilbronn finns som merit. Efter att ha åkt ut direkt i Grand Slam turneringen på gräs har han återvänt till grus, besegrat Felipe Alves men därefter åkt ut mot Pedro Cachin - i raka set. I och med att dagsformen inte är helt på tok riskerar han att bli inblandad i en tuff duell.

Nagal får se upp!

Spelbolag har Nagal som en klar favorit till seger. Fast det mesta lutar ändå mot en jämn fajt. Ymer har ett psykologiskt övertag i form av sin inbördeshistorik - där båda kamperna har spelats på grus, dessutom. Återigen har svensken alla förutsättningar till att bjuda upp på kamp.

Mina pengar läggs på att Ymer täcker handikapp linan på +3,5 games, till 1.83 i odds, hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip