Det bör bli en parkpromenad för Alexander Zverev när han i första omgången av US Open ställs mot Emil Ruusuvuori. Finländaren är knappast i form, efter att ha dragits med skador, smärtor och svackor. Under tiden har Zverev gjort en strålande säsong, tagit en titel och gått långt i de flesta turneringar. Något tysken väntas göra även i Flushing Meadows. Här är mitt speltips i bataljen.

Finlands nummer ett har gått från att vara rankad på plats 37 till plats 83 i världen. Starkt att fortfarande hålla sig inom topp 100, även om resultaten har uteblivit. Stundtals har han blixtrat till, som i Wimbledon där Stefanos Tsitsipas besegrades. Men efter denna Grand Slam har Ruusuvuori endast spelat i Washington och besegrat Borna Coric innan Giovanni Mpetshi Perricard, för andra gången, blev för svår. Efter en månads uppehåll är Ruusuvuori tillbaka.

Med 52 segrar och 16 förluster har året för Zverev varit lysande. Världsfyran kommer från en urstark insats i ATP Masters i Cincinnati, med bra prestationer mot Karen Khachanov, Pablo Carreno-Busta och Ben Shelton - som besegrades. Däremot blev världsettan Jannik Sinner, som senare vann turneringen, för svår i semifinalen. Men förlusten kom i ett tredje set tiebreak. Så svår är Zverev att bryta ner och besegra. Med den formen kommer han ta sig långt.

Storseger för Zverev?

Egentligen är det inget som talar för att Ruusuvuori, speciellt då han inte har tävlat på en månad, på grund av ständiga ryggproblem. Frågan är hur pass redo han är för en drabbning mot en världsstjärna. Jag är inne på att detta blir en enkel seger för Zverev - som oavsett är flera nummer större än sin motståndare.

Mina pengar läggs på att Zverev täcker handikapp linan på -6,5 games i matchen, till 1.83 i odds, hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip