I ett helt ryskt möte ställs Daniil Medvedev mot Andrey Rublev, i kvartsfinalen av US Open. Två topp 10 spelare på rankningen, som har mötts sju gånger totalt - där Medvedev har vunnit fem av matcherna. Sist möttes spelarna i Dubai, i år, där Medvedev vann komfortabelt. Mitt speltips blir att han går segrandes ur duellen igen.

På hard-court är Medvedev en av de bästa tennisspelarna. Det har han bevisat även i denna Grand Slam turnering. På vägen till kvarten har han besegrat Balazs, O'Connell, Baez och De Minaur. Ingen enkel lottning direkt. Under tiden har Medvedev bara tappat två set totalt. De övriga seten har han oftast vunnit med stora tal, som mot De Minaur sist då de sista seten vanns med 6-1, 6-2.

I min bok har Rublev haft en något lättare lottning. Han har tagit sig förbi lucky-looser spelaren Cazaux, Monfils, Rinderknech och Draper. I de tre senaste kamper han har förlorat ett set vardera, mot samtliga spelare. Formen överlag är inte helt på topp för ATP Båstad vinnaren, som sedan dess har haft bekymmer att hitta till sin maxnivå. Rublev är kapabel till att göra detta till en kamp, men några större segerchanser finns inte riktigt.

Sjätte seger för Medvedev?

I och med att Medvedev har en imponerande inbördesstatistik mot Rublev, samt högre kvalité i spelet och en bättre form talar det mesta för att världstrean tar sig vidare till semifinalen.

Mitt spel blir att Medvedev täcker handikapp linan på -3,5 games, till 1.84 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip