För andra gången i rad har Cameron Norrie chansen att slå tidigare världsettan Rafael Nadal, rankad på plats 261 för tillfället. Sist spelarna möttes var året 2022 då Norrie vann i tre set i United Cup i Australien. Även om grus är Rafas favoritunderlag har Norrie allt som krävs för att utmana om avancemang. Här är mitt speltips i mötet.

Britten har haft stora framgångar på det röda underlaget genom året. Denna säsong har det blivit lite mindre lyckade insatser, med 7 segrar i 7 turneringar innan Båstad. Ett styrkebesked kom direkt då Jozef Kovalik besegrades i raka set. Spelet såg mycket bra ut hos Norrie, där grundslagen satt fint.

Nadal hade inte lirat en tävlingsmatch sedan han åkte ut direkt i Roland Garros mot Alexander Zverev. Efter Grand Slam turneringen har han hoppat över Wimbledon och hela grässäsongen. I Sverige blev det en tuffare batalj än väntat mot Leo Borg. Men det var framförallt för att Nadal inte alls rörde sig som vi är vana att se honom.

50-50!

Med tanke på alla misstag som begicks av Nadal i hans öppningsmatch är det svårt att se honom som en given favorit till seger. Vinnaroddsen speglar mer hans tidigare kapacitet än hans dagsform - som inte är mycket att hänga i julgranen. Norrie är en svår nöt att knäcka. Chansen är lika stor att han tar sig vidare, då Rafa är en skugga av sitt forna jag.

Mina pengar läggs därför på att Norrie vinner matchen, till 2.50 i odds, hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip