Hemmahoppet Ashleigh Barty har levererat. Den överlägsna världsettan är framme i semifinal och gör vad hon kan för att dra upp humöret i ett prövat Australien. Visst har Barty, som även vann genrepet i Adelaide, imponerat - men inte non-stop. Haft ett par svackor i matcherna och jag tycker exempelvis inte att hon var särskilt bra mot Riske i fjärde rundan. Var sedan på vippen att tappa första set mot Kvitova i kvarten. Slank undan där och sedan var Kvitova slagen. Jättebra av Barty men nja, hon är överlägsen världsetta och riktigt så bra tycker jag väl inte att hon sett ut. En av Bartys absoluta styrkor är ju dock skallen. Ser sällan nervös ut och känslan är att hon verkligen gillar hemmastödet. Vann Franska öppna ifjol och visade då att hon kan leverera i Grand Slams - men någon jätteerfarenhet av denna scen har hon ju fortfarande inte.

Ställs nu mot Sofia Kenin som väl får anses vara uppstickaren i semifinalgänget. Det går dock inte att vara särskilt överraskad; Kenins väg mot toppen har varit tydlig länge nu och första träffen i en Grand Slam har förstås bara varit en tidsfråga. Närmar sig topp-10 och amerikanskan, bara 21 år gammal, kommer definitivt att etablera sig där så småningom. Tappade första set mot Gauff i fjärde rundan men sedan orkade inte 15-åriga Gauff hålla uppe nivån. Sedan tyckte jag att Jabeur kändes som en ganska läskig uppgift för Kenin, som dock tyglade den oberäkneliga motståndaren på ett bra sätt. En koncentrerad Kenin fick jaga mycket men fiskade upp en hel del och till slut blev det för många misstag för Jabeur. Kenin ser ständigt koncentrerad ut och är taktiskt mogen, jag har sällan sett henne hamna i några långvariga svackor.

Ja, Kenin är absolut en värdig motståndare för Barty här. Två tuffa möten på underlaget förra säsongen, där Kenin vann 2-1 i Toronto och Barty 2-0-vann i Kina - men där hade Kenin setbollar för att ta det till skiljeset. Visst är Bartys höjd fortfarande högre men Kenin står för stabilitet och att Barty ska rusa ifrån... Nej, svårt att se det, någon svacka kommer och då tar Kenin betalt. Jag fingrar på skrälloddset men det sunda valet blir över 21,5 game då vi får goda 1.90.

Speltips: Barty-Kenin över 21,5 game - odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar matchen

This is the stats tab
This is the post tip