Första seedade i ATP Mallorca, Ben Shelton, ställs för tredje gången i sin karriär mot Paul Jubb. En britt som Shelton, rankad som bäst för tillfället på plats 14, redan har slagit två gånger tidigare. Här är mitt speltips i kvartsfinalen.

I och med sin seeding fick amerikanen stå över första omgången. När det väl var dags att spela besegrades Rinky Hijikata i två raka set. Shelton tappade totalt 4 games i matchen, vilket är ett urstarkt facit på gräs. På just detta underlag får han extremt mycket fördel, tack vare sin serve - som är en av de bästa på touren.

Under tiden har Jubb tagit sin in i huvudturneringen genom kvalet och därefter spelat ytterligare två matcher, alltså fyra totalt i Spanien. Spelet har sett riktigt bra ut, där alla segrar har kommit utan krångel. Ännu har Jubb inte tappat något set. Dock har inte motståndet på andra sidan nät heller hållit någon vidare klass.

Shelton numret för stort!

Även om Jubb, rankad 289:a i världen, har gjort bra ifrån sig så ställs han mot en världsstjärna i nästa omgång. Mot Shelton väntas han helt enkelt väga för lätt.

Mina pengar läggs på att Shelton täcker den låga handikapp linan på -2,5 games i matchen, till 1.80 i odds, hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip