Final i damernas Wimbledon där en ny vinnare kommer att koras - för sjunde året i rad. Barbora Krejcikova ställs mot Jasmine Paolini. Utan tvekan två spelare som har imponerat mest i denna Grand Slam. Speciellt i sina respektive semifinaler där ett setunderläge har vändts till avancemang. Här är mitt speltips, där jag tar en tydlig ställning i den avgörande duellen.

Grässäsongen började inte så värst bra för Krejcikova, rankad 32:a i världen. Med klara förluster i Birmingham och Eastbourne såg förutsättningarna inte så lysande ut. Även inledningsvis stötte tjeckiskan på stora problem mot Veronika Kudermetova i en lång tresetare och därefter Katie Volynets - som slogs i två raka tiebreak. Därefter har spelet varit bättre allteftersom.

Å andra sidan har Paolini fått en drömstart och inte tappat ett set under de tre första omgångar. Mot Madison Keys kom det första stora testet. Att därefter bara tappa 3 (!) games mot Emma Navarro var mästerskapets kanske mest briljanta insats. Mot Donna Vekic visade italienskan en enorm mental styrka då hon besegrade kroatiskan i det tredje set tiebreak, med siffrorna 10-8.

Ett vidöppet möte!

Spelbolag har Krejcikova som en liten favorit att vinna turneringen. Det har jag svårt att köpa, då finalen känns hur öppen som helst. Paolini har dessutom gjort en betydligt bättre säsong överlag. Världssjuan känns en aning hetare och då finns det ett enormt värde att hämta på vinnaroddset.

Mina pengar läggs därför på att Paolini lyfter pokalen, till 2.20 i odds, hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip