Världstrean Carlos Alcaraz kliver in i ATP Masters Monte Carlo där han ställs mot den ständigt ojämne Felix Auger-Aliassime. Spelarna möttes tidigare i år i Indian Wells, där det blev en klar seger för Alcaraz. Siffror kan mycket väl skrivas med stor tal igen. Här är mitt speltips i matchen.

Säsongsinledningen får ändå ses som okej, men inte mer, för 20 åriga spanjoren, som ändå har en titel under bältet. Samt är den enda som har besegrat världstvåan Jannik Sinner i år. Alcaraz missade Monte Carlo förra säsongen, men vann titlar både i Barcelona och Madrid när han väl återvände till grus. På detta underlag är han som starkast, trots allt.

Vid det här lagret är det givet att Auger-Aliassime inte är en spelare att lita på. Han har åtta segrar och lika många förluster i år. Eloge ska kanadensaren ändå ha för att ha spelat bra mot kvalspelaren Luca Nardi, i den första omgången. Spelet var inte helt fläckfritt, men Auger-Aliassime var stabil och tog många rätt beslut under matchens gång.

Alcaraz flera nummer större?

På det röda underlag kan Alcaraz många gånger vara omänsklig. Han är oerhört svår att bryta ner, även om Auger-Aliassime har en fin serve. Det mesta talar för en ny seger för Alcaraz och att den återigen blir bekväm.

Mitt spel blir att Alcaraz täcker handikapp linan på -4,5 games, till 1.83 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip