För andra gången denna säsong och sjätte gången totalt ställs Alex De Minaur mot Jan-Lennard Struff, i Franska Öppna. De Minaur, som vann sist i ATP Masters i Miami, leder inbördesstatistiken med 3-2. Båda spelarna har visat prov på fin form - men det är ändå världselvan som borde bära på favoritskapet. Här är mitt speltips i matchen.

Det har varit en fin säsong för Australiens nummer ett i tennis, som har 27 segrar och 10 nederlag. Två av dessa segrar har kommit i Roland Garros där Alex Michelsen fullständigt krossades. De Minaur tappade endast 3 games (!) i hela mötet. Lite tuffare, men ändå en klar seger, blev det därefter mot grusspecialisten Jaume Munar. Formen är på topp hos, som har spelat utmärkt på grus.

Det har även Struff gjort, med en titel i München. Struff bjöd även på hårt motstånd mot halvskadade Alcaraz i Madrid, men gick förlorandes ur duellen till slut. I Paris har formen återigen varit stabil, med två bra prestationer mot kvalspelaren Roman Andres Burruchaga och Alexander Bublik. Inga svåra motståndare direkt, men Struff gjorde jobbet och höll processen kort.

Vem tar sig vidare?

Spelbolag erbjuder nästan jämna odds på spelarna. Även om Struff har gjort det bra på det röda underlaget så ställs han mot en topp 10 spelare, som spelar på en högre nivå. De Minaur har dessutom förbättrat sitt spel på grus och då ska han tas på allvar.

Mina pengar läggs på att De Minaur vinner matchen, till 1.82 i odds, hos Unibet .


This is the stats tab
This is the post tip