Trump segar sig ikapp och förbi, snuvar han Harris på Michigan? Speltips att republikanerna vinner delstaten Michigan till oddset 2.25.

Med knappt en månad kvar till presidentvalet i USA är det högtryck för de kampanjande kandidaterna, vice president Kamala Harris och Donald Trump. Nu blåser vindarna inte längre blått för ser vi till senaste tidens mätningar (och det kommer nya varje dag) har republikanernas kandidat Donald Trump gått starkt och tagit över favoritskapet. 

Fortfarande är det vågmästarstaterna som ska avgöra hela valet och vi tittar närmare på en utav dessa nämligen Michigan. 

Under första halvan av 2024 hade Trump ett grepp om sittande president Joe Biden enligt Real Polls sammanställningar men tio dagar efter Bidens uttåg av sin kandidatur svängde det över till demokraternas favör. Och så har det varit, fram tills idag. I senaste mätningarna bland annat från Quinnipac University som också är den första för varje delstat som är godkänd av CNN har Trump 50% mot Harris 47% (3,1% felmarginal i urvalsprocessen).

Det intressanta här är att Trump alltså verkar återta kommandot som han haft i Michigan under så gott som hela 2024. Går vi tillbaka till genomsnittet av flera olika mätningar får vi ställningen 48,5% för Trump vs 48,0% för Harris.

Nyckelfrågorna till Trumps favör

Precis som i Pennsylvania och Wisconsin kommer det här bli en riktigt tight match och där vinnaren i Michigan har blivit USA:s president vid nio av de tolv senaste presidentvalen. Trump vann med mindre än 11 000 röster mot Hillary Clinton 2016 i en delstat som mestadels har varit blå. 

Nyckeln för de röstande i Michigan är ekonomin, invandringen och att bevara demokratin, i de två förstnämnda leder Donalt Trump rätt klart medans det är jämnare i den tredje. Kamala Harris är egentligen bara överlägsen i abortfrågan men den har tydligen Michiganborna valt att inte se som någon större prioriterad fråga i årets val. 

Sett till trenden, sett till hur mätningarna varit under 2024 och vägt in nyckelfrågorna tycker jag att republikanerna bör ha en bättre chans än oddset säger att snuva demokraterna på Michigan till slut och spelar till oddset 2,20 hos Betsson .

Undrar hur många gånger till som vindarna vänder sista månaden innan valet?

This is the stats tab
This is the post tip