Vi börjar närma oss premiären i NHL säsongen 2024-2025 och det är dags att syna några säsongsspel. Vi vill inte binda upp allt för mycket kapital till och med juni nästa år på långtidsspelen men det är alltid spännande att ha något med sig när säsongen rullar på.

Först ut är ett totalt poängspel över grundserien där jag fastnat för Winnipeg Jets. Laget gjorde en kanonsäsong ifjol och var med sina 110 poäng femte bästa lag i NHL. Det kanske blir svårt att upprepa den bedriften men jag tycker Jets alltid slår i underläge och är inte det mest fancy-laget som lockar de stora stjärnorna, därmed får man inte heller de stora rubrikerna. Central Division bjuder också på tuffast möjliga motstånd i Dallas Stars och Colorado Avalanche, bägge förhandsfavoriter till Stanley Cup. Addera Nashville Predators som bland annat förstärkt med Steven Stamkos.

Jets har seriens bästa målvakt, åtminstone när säsongen startar, i Connor Hellebuyck. Hellebuyck, vinnaren av Vezina Trophy ifjol, tvåfaldig vinnare och nominerad vid fyra tillfällen av sina nio säsonger i Jets organisation. Det är svårt att tro att stabile Hellebuyck är på väg nedåt utan han kommer fortsätta vinna många matcher åt Jets, ifjol blev det 37 stycken.
Frågetecknet sätts möjligen till nye tränaren Scott Arniel som efter några år som assisterande nu kliver in som headcoach och i den rollen har han väldigt lite erfarenhet trots en lång tränarkarriär i NHL.

Är laget 14 poäng sämre i år än ifjol?

Poänglinan hos Unibet ligger på 95,5 poäng medan andra bookies faktiskt sänkt oddsen på över, fast med linan 96,5 poäng. 

Med tanke på att djupet i Jets känns starkt, man mönstrar till exempel en trolig tredjelina med Niederreiter 34 poäng/77 matcher ifjol, Lowry 35/81 och Appleton 36/82 som håller bra klass. Lägg till att danske Nikolaj Ehlers förväntas få en större roll i år, kanske det är ett lockrop för en förlängning då hans kontrakt går ut efter den här säsongen. Stabila poänggörare som Mark Scheifele, Kyle Connor och backen Josh Morrissey är övriga med star quality. Dessutom kan finsk-kanadensaren Brad Lambert få sitt genombrott efter att ha varit poängbäst i Manitoba ifjol och inlett försäsongen på ett övertygande sätt. 

Jets har ökat sin poängskörd år efter år från 89->95->110 poäng över tre senaste säsongerna. Man når kanske inte samma höjd som ifjol men bör landa på mellan 98-102 poäng och över 95,5 till 1,90 hos Unibet är taget.

This is the stats tab
This is the post tip