Från 112 poäng vs 107 säsongen 22/23 till 81 vs 114 poäng ifjol. Det är racet mellan de på förhand två främsta lagen New Jersey Devils och New York Rangers i Metropolitan Division. 

När vi går in i denna säsong är Devils favoriter hos de flesta men jag tycker inte att de är spelvärda när Rangers i min bok i stort sett är likvärdigt med ifjol och New Jersey behöver upp flera nivåer. 

Jag bygger spelet på att målvaktsposten hos NYR är bättre i världsmålvakten Igor Sjestjorkin, 36 segrar ifjol, ett playoff med 92,7 i räddningsprocent och över de senaste säsongerna en målvakt som vinner flest matcher åt sitt lag.
Powerplay är också en plusfaktor hos Rangers som låg på 26,4% ifjol, tredje bäst i ligan. 

Det som talar för New Jersey som jag ser som enda utmanare eftersom Carolina Hurricanes känns svagare än tidigare av topptrion är att säsongen från ifjol inte kommer upprepas och att man har en väldigt hög nivå på laget. Dessutom med ny målvaktsuppsättning i Jacob Markström och Jake Allen och en backsida som känns positivare än tidigare. Notera att Devils bara nått playoff två gånger på tolv senaste säsongerna. 

Jag känner mig trygg med ett spel på New York Rangers som vinnare av Metropolitan Division till oddset 3,70 hos Come On

This is the stats tab
This is the post tip