En hel del matcher på tapeten i hockeyettan denna söndag och vi kommer blicka närmare på mötet mellan Vimmerby och Karlskrona där jag tycker vi kan finna ett visst värde. Vimmerby har startat med två raka förluster och är givetvis sugna på att plocka hem sin första seger för säsongen, men som motståndare har dem kanske hela hockeyettans bästa lag, vilket gör uppgiften mindre enkel.

Vimmerby har två raka förluster, en hemma i premiären mot Kristianstad med 5-1 och senast med 4-3 i sudden borta mot Borås. Det är klart att laget velat ha fler poäng än så, men man ska inte heller stilla sig blind på resultatet då det är två väldigt bra motstånd. Nu ser ju som sagt inte uppgiften lättare ut mot KHK, men förlusterna är inget man ska skämmas för och insatserna har ändå varit helt okej. Defensivt första matchen mot Kristianstad var under kritik, men man visar ändå att man spelmässigt hänger med de bästa lagen. Jag tror helt klart Vimmerby kan vara med och utmana på allvar om en plats i Allettan. Man avslutade säsongen på ett bra sätt och har mycket kvar av stommen i truppen.

Islossning för Karlskrona senast

Det hängde lite i luften att det var något på gång i Karlskrona. Man har under en tid försökt få ihop den stjärnfyllda truppen man har där alla måste dra sitt strå till stacken och hitta sin roll. Lite likt de flesta "stjärnlagen" så har dem svårt att göra det där lilla extra utan man gör det hellre snyggt istället för att gå lite rakare på mål. Premiären mot Borås var ett steg i rätt riktning där man vann med 4-2, men matchen mot Mörrum senast slutade hela 1-7, vilket helt klart tyder på att man har någonting bra att jobba med inför framtiden. Jag personligen tycker om man bara ser till spelare för spelare att detta Karlskrona är ett av de bästa lagen som funnits i hockeyettan på väldigt många år. Det finns rutin, spets, yngre talang och intresse för laget. De har egentligen alla nycklar för att gå hela vägen tillbaka till Hockeyallsvenskan. Säsongen är lång, men man har definitivt en väldigt bra chans.

Det är klart att laget inte vinner alla matcher i en tuff söderserie och Vimmerby är ett bra lag. Jag kan dock tycka att man bör ha väldigt bra chans mot samtliga lag om man bara har inställningen med sig. Jag håller insatsen strax under medel och kommer köra på att Karlskrona löser detta under ordinarie tid till oddset 1.89 hos Unibet .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip